Rubio, Vilella i Llauradó ocuparan l'alcaldia de Reus aquest mes d'agost

El decret, signat la setmana passada, s'ha fet públic avui
Fins a quatre persones diferents ocuparan l'alcaldia de l'Ajuntament de Reus aquest agost | Laia Solanellas

Com és habitual quan un alcalde marxa de vacances, els tinents d'alcalde assumeixen el càrrec de manera accidental. Per fer-ho cal que l'alcalde signi el decret que ho estipuli, un document que, en el cas de l'Ajuntament de Reus, es va signar el 25 de juny passat. Ara s'ha fet públic i deixa per escrit qui ocuparà l'alcaldia municipal mentre Carles Pellicer sigui de vacances.

Quatre alcaldes en un mes a l'Ajuntament de Reus

El batlle serà fora del 12 d'agost a l'1 de setembre, tots dos inclosos. En aquest període, Reus tindrà fins a tres persones diferents al càrrec d'alcalde. El primer d'assumir-lo serà Daniel Rubio, portaveu d'Ara Reus i tercer tinent d'alcalde de la ciutat. Se n'encarregarà una setmana, entre el dimecres 12 d'agost i el dimarts 18 d'agost.

Li prendrà el relleu Montserrat Vilella, portaveu de Junts per Reus a l'Ajuntament i segona tinent d'alcalde. Serà durant una setmana i mitja, entre el dimecres 19 d'agost i el dissabte dia 29 d'agost. Per últim, i per cobrir els tres dies que faltaran perquè es reincorpori Pellicer, la portaveu d'ERC i vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, assumirà l'alcaldia accidentalment del diumenge 30 d'agost fins al dimarts 1 de setembre.

Com ja va passar l'any passat, les vacances de l'alcalde i de la vicealcaldessa coincideixen en bona part, motiu pel qual són la segona i el tercer tinents d'alcalde qui s'ocuparan de l'alcaldia de manera accidental mentre Pellicer sigui fora. Els darrers tres dies, amb el retorn de Noemí Llauradó, és la vicealcaldessa qui ha d'assumir aquest càrrec tal com estipula el càrrec creat ara fa un any en el marc del pacte de govern municipal.

En total, doncs, fins a quatre persones ocuparan l'alcaldia de la ciutat durant el mes d'agost. Els primers onze dies serà Carles Pellicer qui ostenti el càrrec. Els següents vint es repartiran entre la setmana que correspondrà a Daniel Rubio, la setmana i mitja que recaurà en Montserrat Vilella i els dos dies d'agost i un de setembre que l'ocuparà Noemí Llauradó.

"Atenció: Novetats sobre el projecte per reimpulsar el Mercat Central de Reus" "Agenda: Totes les activitats que els avis de Reus podran fer aquest estiu!"