L’empresa reusenca Esquiades.com presenta al Jutjat l’oferta per comprar part del complex de Boí Taüll

Ara el jutge té l’última paraula per acceptar, o no, l’oferta de l’empresa que ascendeix a 300.000 euros
Imatge de l'estació d'esquí de Boí Taüll | LleidaDiari.cat

L’empresari Rafael Fuertes, fundador de l’empresa reusenca Esquiades.com, ha presentat aquest dimecres al Jutjat la darrera oferta per comprar part del complex de Boí Taüll. Tal com avança el portal lamanyana.cat ara el jutge ha de decidir si accepta, o no l’oferta. Un pronunciament que es produirà en els pròxims dies ja que la temporada d’esquí està a punt de donar el tret de sortida.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Segons ha informat l’administrador concursal que porta el procés, al Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona, l’oferta presentada per Fuertes és de 300.000 euros, major de què estava previst en un inici, i contemplaria la compra dels hotels Taüll i Románico i els apartaments La Solana, al Pla de l’Ermita. Per una altra banda, també està previst assumir el deute acumulat de dos milions d’euros amb la Seguretat Social i mantenir l’actual plantilla de treballadors

El principal creditor del procés concursal és el BBVA, a qui se li deu fins a 7 milions d’euros, i encara que podria exercir el dret de tempteig no tindria intenció de fer-ho.

Pla general d'un del hotels del Pla de l'Ermita, al Resort de Boí Taüll | LleidaDiari.cat

Dos possibles escenaris sobre la taula

Si el jutge accepta l’oferta de l’empresari, els establiments citats podran començar el curs amb normalitat i estar operatius per la temporada d’esquí. En cas contrari, els allotjaments no podran obrir les seves portes i això comportaria que els 53 treballadors de la plantilla perdessin la seva feina. 

Una operació estratègica

L’empresa reusenca ja va explicar ara fa unes setmanes, quan es va anunciar l’oferta de compra, que l’operació és «de caràcter estratègic» i que l’objectiu és «invertir progressivament per reformar i millorar els establiments de Boí Taüll». Consideren també que aquest moviment reforça «l’aposta que, des de fa anys, l’empresa fa per la destinació i l’estació d’esquí de Boí Taüll».

De fet, una altra empresa vinculada a Esquiades.com ja fa dos anys que és propietària de l’Aparthotel Augusta, situat al Pla de l’Ermita. Pel que fa al futur del complex, dimarts la comissió tècnica de la Generalitat de Catalunya va aprovar el traspàs de l’estació de les pistes a l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat. La setmana que ve l’acord passarà per la comissió de govern.

"🅿 Reus tindrà un nou aparcament gratuït" "Reguant demana que no es militaritzin els carrers el 10-N per tal que la ciutadania «voti sense por»"