GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Diverses empreses s'interessen per oferir lloguer de patinets elèctrics a Reus

Els projectes estan en fase inicial | Caldria establir la normativa de circulació abans que es puguin implantar a la ciutat
Imatge d'arxiu d'una persona en patinet elèctric | TarragonaDigital

 

Reus podria comptar, a mitjà termini, amb un servei de lloguer de patinets elèctrics segons ha pogut saber TarragonaDigital. Diverses empreses del sector s'han posat en contacte amb l'Ajuntament de la ciutat per establir-hi els seus serveis segons han confirmat a aquest mitjà fonts municipals. Aquest dimarts es va explicar, a la comissió del Pla de la Bicicleta, que hi ha hagut aquests contactes, però que abans que puguin tirar endavant, cal formular una regulació respecte de la mobilitat d'aquests vehicles.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Diversos serveis de mobilitat elèctrica

«Hi ha hagut algun contacte amb empreses diverses», confirmen fonts municipals. Des del govern de la ciutat s'explica l'interès d'aquestes empreses perquè «a Reus s'ha fet molt bona feina amb el tema del Pla de la Bicicleta i, per tant la ciutat està preparada i ben posicionada en qüestions de mobilitat». Asseguren, de fet, que no només s'han interessat per la capital del Baix Camp empreses de lloguer de patinets elèctrics, sinó «des del punt de vista de planificació, infraestructures, serveis i fins i tot normes d'ús».

 

El cas és que, aquest sector emergent, encara no compta amb la regulació necessària per funcionar de manera ordenada per la ciutat. Entesos en aquest sector asseguren que, el més probable, és que s'acabi considerant els patinets elèctrics —en totes les seves modalitats i tipologies— en la mateixa categoria que les bicicletes i, per tant, se'ls reservi el mateix espai perquè circulin.

 

Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric | Àngel Ullate

 

Un 'bicing' de patinets elèctrics

Si a Barcelona és conegut el servei públic de lloguer de bicicletes, el Bicing, el que s'han plantejat algunes empreses és un servei similar però amb patinets elèctrics i, a priori, privat, tot i que fonts d'aquest sector apunten que també es podria oferir a l'Ajuntament perquè l'oferís com un servei públic. Des del consistori de Reus s'assegura que qualsevol projecte en l'àmbit de la mobilitat elèctrica està, encara, en una fase molt primària.

 

Fonts de la comissió municipal sobre el Pla de la Bicicleta han explicat a TarragonaDigital que un dels projectes que s'ha interessat per Reus oferiria el lloguer de patinets en horari majoritàriament diürn. Es tractaria d'un servei que permetria agafar un patinet elèctric a partir de les vuit del matí per fer trajectes que, a peu, poguessin requerir uns vint minuts com a màxim.

 

Patinet elèctric | CEDIDA

 

Entre les 12 de la nit i la primera hora de la matinada, l'empresa retiraria tots els patinets de la ciutat per desar-los en un magatzem, carregar-los i fer-los el manteniment necessari. Als volts de les vuit del matí, es tornarien a deixar els vehicles a les estacions repartides per la ciutat per tal que els usuaris en poguessin fer ús.

 

Més avançat ho té Tarragona, que preveu que dues empreses posin en marxa els respectius serveis de lloguer de patinets elèctrics a l'estiu. La capital del Tarragonès, de fet, ara ja té vigent l'ordenança que regula l'ús i la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP), capítol en el qual s'inclouen els patinets elèctrics. Una normativa similar és la que haurà d'elaborar Reus si vol que s'hi puguin establir aquests tipus de serveis. En tractar-se d'un sector emergent i de ràpida evolució, però, els municipis hauran d'estar atents, també, a les normatives que es puguin elaborar des d'instàncies superiors.