Mercat, habitatge i un alberg de joventut, l'aposta d'ERC Reus per al Carrilet

Proposen millorar la situació de les parades | Al costat de l'actual Mercat, s'inclinen per fer-hi el primer alberg de la ciutat
L'equip d'ERC Reus ha presentat el seu projecte per al Mercat del Carrilet | Jordi Olària Gras

 

Reus no compta amb cap alberg de joventut, una situació que ERC Reus vol que canviï. Per fer-ho, i dinamitzar alhora una zona de Reus que consideren que ho necessita, els republicans aposten per millorar les condicions de les parades del Mercat del Carrilet i, al costat, aixecar-hi habitatges reservant-ne una part per a un alberg.

 

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals a Reus. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

 

Deixen clar que cal incloure'l a la xarxa catalana d'albergs, i que l'ha de gestionar o una empresa pública o una entitat del tercer sector. Així ho han explicat la cap de llista, Noemí Llauradó, i la número cinc dels republicans, Marina Berasategui, a qui l'alcaldable ha presentat com «qui ha de ser la regidora d'Urbanisme».

 

Noemí Llauradó i Marina Berasategui exposen el seu projecte per al Carrilet | Jordi Olària Gras

 

El pes dels paradistes dins dels Mercats de Reus

En una compareixença de premsa des de l'exterior del Mercat del Carrilet, ERC Reus ha volgut situar aquest equipament com un dels pilars del futur d'aquesta àrea de la ciutat. Els Mercats, ha explicat Llauradó, tenen molt de pes dins del comerç local. «Per Esquerra, el model de mercat és el de paradistes, vetllarem per la seva continuïtat i perquè tinguin un pes molt important fins del nou equipament», assegura.

 

«Ha de predominar el model de paradistes, no vol dir que s'exclogui l'altre, però ha de tenir més pes el de paradistes», matisa. Ho fa en relació a algunes de les línies d'actuació previstes, per exemple, al Mercat Central. ERC no tanca la porta a la incorporació d'espais de restauració si això no suposa que les parades del Central i del Carrilet perdin protagonisme.

 

Mercat del Carrilet de Reus | Miguel Cabrerizo

 

Actuar per resoldre la situació actual

Marina Berasategui ha exposat el projecte urbanístic que la formació republicana proposa des de l'avinguda del Carrilet fins a Mas Iglesias. Posa de manifest que, «a causa d'una manera de governar, s'ha allargat la situació del buidatge de les parades amb l'excusa que arribarà un futur millor».

 

La número cinc d'ERC considera que cal revisar les condicions que regulen, actualment, la concessió i explotació de les parades. Troben que «no funcionen» les bases actuals, i que la prova és la situació actual dels Mercats, tot i que consideren que hi ha hagut deixadesa en tot l'àmbit comercial de la ciutat —la responsabilitat política del sector requeia en el PDECat—.

 

L'objectiu, explica, és que «es puguin obrir i mobilitzar noves parades mentre no arriba el nou projecte; en urbanisme els tempos són llargs, però les necessitats d'avui també s'han d'atendre», sentencia. És per això que aposta perquè «la zona del Carrilet, des de l'avinguda fins a Mas Iglésias, sigui una àrea de renovació urbana».

 

Mercat del Carrilet de Reus | Miguel Cabrerizo

 

El projecte del futur Mercat del Carrilet

La manera com es pot donar dinamisme a aquest eix és a través del projecte del nou Mercat del Carrilet. Actualment el govern local té en marxa un procés de consultes prèvies per trobar una empresa privada que vulgui involucrar-s'hi. A grans trets es tracta de trobar un supermercat que vulgui instal·lar-s'hi i explotar una part de l'equipament.

 

A més, també cal trobar un promotor que financi el projecte de reforma que, podria ser una segona empresa. Per poder costejar la reforma del Mercat s'ha previst que s'aixequin pisos al costat de l'equipament. Berasategui aposta per blindar una part d'aquest nou habitatge per fer-hi «un equipament que pot donar a la zona aquesta força, aquest impuls, i que aportaria un equipament que la ciutat de Reus ara mateix no té, que és un alberg de joventut».

 

Per a ERC, s'assolirien tres objectius; «estaríem fomentant el consum al Mercat, la vinguda de nous visitants i el turisme del sector familiar, i el foment de l'educació en el lleure amb equipaments situats al sud». Aquesta darrera fita s'aconseguiria vinculant a la zona els equipaments existents a Mas Iglesias.