El Centre Cívic Ponent de Reus compta amb un nou espai familiar

Es tracta del primer projecte que s'executa dels pressupostos participatius del 2017
El Centre Cívic Ponent compta amb un nou espai de joc per a les famílies amb canalla petita | Jordi Olària

 

El Centre Cívic Ponent disposa, des d'aquest dijous, d'un espai per a les famílies amb canalla petita que vulguin fer-ne ús. A grans trets es tracta d'un espai de joc cobert i, per tant, amb joguines i usos diferents dels parcs públics que hi ha a la ciutat. La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència ha matisat que no es tracta d'una ludoteca, ja que no compta amb servei de monitors, sinó que es tracta d'una sala on les famílies poden jugar amb els seus fills i filles.

Estarà obert quan ho estigui el Centre Cívic i s'inaugura després que fos un dels catorze projectes més votats i que entraven dins la partida general dels pressupostos participatius de l'any 2017. El de Ponent és el primer Centre Cívic que compta amb un espai d'aquestes característiques però el govern no descarta que se'n puguin instal·lar a altres equipaments.

 

L'espai està pensat perquè les famílies puguin jugar amb la canalla | Jordi Olària

 

L'espai familiar, primer projecte dels pressupostos participatius 2017

Amb aquest espai veu la llum el primer dels catorze projectes que s'hauran d'executar arran de les votacions als pressupostos participatius de l'any 2017. Aquest va rebre 166 vots de suport dels 8.349 que es van emetre entre les 2.946 persones que hi van participar —es podia donar suport a fins a quatre propostes catalogades com a 'petits projectes' i dues de l'àmbit de 'grans projectes'— i compta amb un pressupost de 5.000 euros, el més baix de tots els que s'han de planificar.

 

El govern local ha inaugurat l'espai familiar de jocs al Centre Cívic Ponent | Jordi Olària

 

Els pressupostos participatius del 2018, passat l'estiu

La partida total dedicada a aquests pressupostos participatius va ser de 750.000 euros, el mateix import que s'ha anunciat que s'hi dedicarà aquest 2018. Pel que fa a aquest nou procés de pressupostos participatius, la regidora Montserrat Flores augura que la recollida de propostes es podrà iniciar passat l'estiu. Pel que fa als projectes guanyadors de l'any 2017, s'han d'executar entre el que queda de 2018 i principis de 2019. El següent a veure la llum serà, probablement, el d'instal·lar desfibril·ladors, també als Centres Cívics. Els tretze projectes que encara s'han d'executar s'estan treballant, segons el govern municipal, però aquest és el que estaria més avançat i es podria començar a portar a la pràctica passat l'estiu.