Famílies de l'escola Isabel Besora reclamen recuperar la segona línia de P3 perduda

L'escola va perdre aquesta línia el curs passat
L'alcalde Carles Pellicer, amb les famílies de l'escola Isabel Besora | Jordi Olària

 

Algunes famílies i membres del professorat de l'escola Isabel Besora s'han concentrat aquest vespre per reclamar recuperar la segona línia de P3 al centre. Es tracta d'una reivindicació que s'arrossega des de l'any passat, quan se'ls va tancar el grup. Fonts de la comunitat educativa asseguren que la Generalitat es va comprometre per escrit a reobrir el grup si el nombre de preinscripcions ho requeria. Les famílies s'han concentrat davant de la sala Santa Llúcia, on es duu a terme un debat electoral organitzat per La Nova Ràdio, Reusdigital i el Diari Més. 

Les mateixes fonts expliquen que ronden les cinquanta presol·licituds de plaça, el doble de les que pot assumir el grup actual de P3 i, per tant, reclamen que es reobri el segon que es va tancar el curs passat. La resposta d'Ajuntament i Generalitat es coneixerà d'aquí a pocs dies; dilluns s'ha de reunir la Taula Mixta d'Ensenyament, precisament, per planificar l'oferta de places d'enguany. Les famílies asseguren que si la Generalitat no fa efectiva la segona línia, el govern municipal pressionarà perquè ho faci. 

Famílies de l'escola Isabel Besora s'han concentrat per reclamar recuperar la segona línia de P3 que van perdre el curs passat | Jordi Olària

 

Volen recuperar el grup perdut

L'any passat, el govern local i la Generalitat van al·legar manca de demanda i asseguraven que calia redistribuir l'oferta de places cap a altres zones de la ciutat. De fet, es van tancar dos grups, un a l'escola Joan Rebull i l'altre a la Isabel Besora, i se'n va recuperar un que havia perdut cursos enrere l'Eduard Toda. Tot plegat, repetien, per equilibrar la demanda i l'oferta a les diferents zones de la ciutat.

Ja aleshores, la comunitat educativa va posar el crit al cel per la manera com s'havien fet anar les dades. La demanda per anar a l'Escola Isabel Besora va ser superior a l'oferta, però en una proporció menor que la registrada fins llavors. Famílies i fonts del personal explicaven que de les 25 places ofertes, ja sabien amb antelació que n'hi hauria 20 de plenes, demanades per germans d'actuals alumnes del centre.

S'han concentrat a les portes de la sala Santa Llúcia, on es duu a terme un debat electoral | Jordi Olària

 

D'aquesta manera, afegien, molt poques famílies de les més de 30 que s'havien interessat pel projecte educatiu del centre van acabar inscrivint-hi la canalla. El motiu va ser la por de no poder entrar tenint en compte l'avantatge de punts que suposa tenir un fill o filla en un centre quan s'hi vol inscriure el segon o segona. La decisió final va ser la de tancar el segon grup de P3.

Escola Isabel Besora de Reus | Miguel Cabrerizo

 

També et pot interessar

"AGENDA: La 8a edició de la Vermutada a Reus torna amb caràcter solidari" "MUNICIPALS: Les propostes d'Ara Reus per a l'àmbit empresarial"