La Federació de veïns de Reus presentarà 3.000 signatures pel baixador de Bellissens

Han recollit suports que lliuraran al responsable de projectar la infraestructura

La Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR) torna a insistir amb el baixador de Bellissens. La junta que hi ha al capdavant de l'entitat deixarà el mandat havent tancat un cicle d'actuacions a favor d'una infraestructura que segueix esperant que el govern de Madrid la doti de pressupost per executar-la. L'assemblea de la setmana passada, la darrera que haurà presidit Valentín Rodríguez, va aprovar una trobada amb el subdelegat del govern central a Tarragona.

La FAVR segueix pressionant per al baixador de Bellissens

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La FAVR es trobarà, el pròxim dia 10 de febrer a la una del migdia, amb el subdelegat del govern central a Tarragona, Joan Sabaté, per fer-li arribar les signatures que ha estat recollint l'entitat durant els darrers mesos. Aquesta recollida de signatures mostra el suport d'unes 3.000 persones a aquest projecte, uns suports que s'han recollit a diferents barris de la ciutat de Reus.

La FAV de Reus, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

Amb aquestes signatures es vol pressionar el govern central perquè desencalli una instal·lació que la Generalitat va anunciar que assumiria tot i ser competència de Madrid. El cas, però, és que com que és competència del Ministeri de Foment, cal que sigui la Moncloa qui autoritzi el projecte. Actualment, la Generalitat es mostra a l'espera que Madrid li doni llum verda; el govern central, en canvi, considera que els documents que hi ha enviat el govern català no són suficients.

No és l'única campanya de recollida de signatures que tancarà la FAVR pròximament. També es lliuraran, encara sense data, les signatures recollides en la campanya contra la pobresa energètica. Es lliuraran al Síndic Municipal de Greuges perquè tingui constància que al voltant de 3.000 veïns de Reus volen que s'actuï de manera eficient contra la pobresa energètica.

Valentín Rodríguez davant del Mas Vilanova de Reus | Àngel Ullate

 

Eleccions a la FAVR

La Junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus deixarà el càrrec el pròxim 26 de febrer a dos quarts de vuit del vespre. És la data i l'hora en la qual s'ha programat que se celebrin les eleccions que han de renovar l'òrgan de gestió de l'entitat. L'actual president, Valentín Rodríguez, no repetirà, i és que els estatuts que es van aprovar amb la seva entrada ara fa vuit anys, limitaven els càrrecs a dos mandats.