Finalment s'enderrocarà la fàbrica abandonada de biodièsel de Reus

La fàbrica està en desús des de l'any 2012 i s'ha cremat en diverses ocasions sent un perill pel medi ambient i les persones
Imatge de l'estat actual de la fàbrica de biodièsel, Bionet Europa S.L situada al polígon AgroReus | Guillem RS

 

L'antiga fàbrica de biodièsel, Bionet Europa S.L situada al polígon AgroReus, finalment serà derruïda després que tanqués l'any 2012. Així ho ha dictaminat l'Ajuntament de Reus que ha decidit enderrocar aquesta instal·lació amb els dipòsits que fa molts anys que en estat d'abandonament.

 

La fàbrica abandonada de biodièsel es destruirà

Segons informa el Diari de Tarragona, fonts del consistori han explicat que es tornarà a tirar endavant el desmantellament d'aquesta planta de biodièsel, la qual durant 'any 2016 ja es va fer una retirada de residus dels dipòsits per evitar riscs ambientals, així com la neteja de les instal·lacions. Amb el temps aquesta fàbrica s'ha anat degradant i ara presenta un estat de total abandonament. 

 

La fàbrica s'ha cremat en diverses ocasions sent un perill per les empreses de la zona | Albert Pinyol 

 

Un local perillós pels incendis dels recents anys

La fàbrica Bionet Europa SL es troba entre els carrers d'Adrià Gual, Santiago Rusinyol i Rovira i Virgili del polígon AgroReus. La decisió ha estat presa arran dels incendis que han tingut lloc en els últims anys i davant la preocupació de les empreses que es troben prop d'aquesta fàbrica abandonada. Concretament s'ha incendiat tres vegades afectant els dipòsits de biodièsel.

 

La demolició, una realitat

En aquesta línia les fonts assenyalen que s'està treballant en la tramitació administrativa d'unes actuacions que es basaran en la retirada de les estructures i equips metàl·lics així com dels residus que amb el temps s'han acumulat al local. Des de l'Adjuntament de Reus preveuen que aquestes proves tinguin un cost municipal d'uns 200.000 euros que seran reportats a l'empresa perquè assumeixi els costos.

 

També et pot interessar: