La Guàrdia Urbana de Reus aixeca enguany 1.900 actes contra actes incívics

Els actes vandàlics més denunciats per la Guàrdia Urbana són el consum de begudes alcohòliques i orinar a la via pública
Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus patrullant pels carrers de la ciutat | cedida
 

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 1.893 actes en relació a actituds incíviques, especialment, vinculades a l'oci nocturn entre els mesos de gener i juliol d'enguany. Aquesta xifra demostra com el cos municipal manté la pressió policial contra l'incivisme en els darrers anys. Al llarg de l'any 2018, la Guàrdia Urbana de Reus va aixecar 2.557 actes relacionades amb incompliments de l'Ordenança de Civisme. 

L'Ajuntament de Reus vol acabar amb l'incivisme que genera molèsties a la ciutadania

El Govern municipal vol donar una resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen molèsties veïnals, és per això que aquesta pressió policial és estricta. La principal preocupació de la ciutadania en matèria de seguretat continua sent l'incivisme.

En aquest sentit, una de les línies prioritàries de la Guàrdia Urbana és continuar treballant en la conscienciació ciutadana en relació a les conductes incíviques, amb especial atenció a aquelles que generen més molèsties i queixes al veïnat. 

Els actes vandàlics més denunciats per la Guàrdia Urbana

El consum d'alcohol i orinar a la via pública són els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana, concretament, se n'han denunciat 784 i 543, respectivament. Per embrutar la via pública s'han fet 79 denúncies i 49 per molèsties per sorolls. L'oferiment i sol·licitud de relacions sexuals a la via pública també són els actes més denunciats, 38 denúncies per oferiment i 27 per sol·licitud. 

Destacar que, el gruix dels comportaments incívics denunciats estan vinculats a l'oci nocturn, tot i això, no solen ser provocats pels locals, sinó pels clients que, quan surten o es troben al carrer, no respecten el descans dels veïns i veïnes. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l'oci nocturn amb la resta d'activitats que tenen lloc a la ciutat i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública. 

La Guàrdia Urbana i els locals d'oci nocturn, fan campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients sobre aquesta qüestió i adverteixen que la via pública no és un espai de festa. A més, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa els seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn. 

"⚫URGENT: Troben un home mort en un carrer de Reus" "🔥ATENCIÓ: Incendi en un magatzem a Reus"