La Guàrdia Urbana de Reus renova les emissores amb models més segurs i integrats a la xarxa RESCAT

Es tractaria de 75 noves emissores de ràdio portàtils dotades d'una tecnologia més robusta i fiable que la telefonia mòbil

Imatge dels agents de la Guàrdia Urbana de Reus recollint les emissores | Ajuntament de Reus

 

L'Ajuntament de Reus ha obert un concurs públic per adjudicar el contracte de subministrament de les noves 75 emissores de ràdio portàtils, amb una tecnologia més robusta i segura, i que està integrada a la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya (Rescat).

 

La Guàrdia Urbana de Reus disposa de noves emissores

Amb aquests nous terminals, la Guàrdia Urbana reusenca podrà completar la seva dotació d'un terminal portàtil a cada un dels agents de la plantilla dels cossos de seguretat. El contracte surt a licitació amb un pressupost de 51.478,94 euros.

 

Els agents de la Guàrdia Urbana de Reus es comuniquen per les emissores de ràdio | TarragonaDigital

 

Les noves emissores són més segures i fiables

Des de l'any 2018 els agents de la Guàrdia Urbana de Reus tenen a la seva disposició una vuitantena d'emissores com les que s'han tret a concurs, un sistema basat en la tecnologia TETRA i integrades al Rescat. Les comunicacions entre els agents a través de la ràdio han millorat considerablement, segons informen fonts de l'Ajuntament de Reus.

 

La xarxa Rescat permet una connexió exclusiva pels cossos de seguretat

Aquests nous aparells milloren especialment en la seguretat i la confidencialitat de les transmissions entre els agents. Els cossos de seguretat de Catalunya estan integrats a la xarxa de Rescat, una línia de radiocomunicacions d'emergència i seguretat que està dissenyada per donar cobertura als cossos de seguretat en nuclis dels municipis i altres entorns.

 

Els avisos d'incidències també són gestionats per la Sala de Control de la Guàrdia Urbana Reus | Jordi Olària Gras

 

La línia de Rescat és més fiable que la telefònica, per aquest motiu és exclusiva dels cossos de seguretat a més no se satura per trucades de telèfons mòbils. Són un sistema que permet localitzar als altres terminals i vehicles equipats amb aquestes emissores mitjançant un sistema de GPS. Els usuaris són els Mossos d'Esquadra, les policies locals, els Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, el Servei d'Emergències Mèdiques, els Agents Rurals i el Servei Català de Trànsit, entre d'altres.