L’Hospital de Reus s’adhereix a la Setmana Europea per la Lactància Materna

El centre hospitalari acull una taula informativa amb l’objectiu de promoure el consum de llet materna en els nadons
Imatge de la taula informativa situada al vestíbul de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus | Cedida

 

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’ha afegit a la Setmana Europea per la Lactància Materna. Aquest dimarts al matí, el vestíbul del centre hospitalari ha acollit una taula informativa amb l’objectiu de promoure la lactància materna com la millor manera d’alimentar els nadons, facilitar el seu correcte desenvolupament i contribuir a la bona salut de les mares. Enguany, el lema de la setmana és «Empoderem-nos, fem possible la lactància materna» i pretén fer una crida a governs, sindicats, empreses i administracions per implementar solucions innovadores que condueixin a la igualtat de gènere i a millors taxes de lactància materna.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Des de la unitat matern-infantil de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus es recorda que la llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó, ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa. És innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. També s’ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual.

L’Hospital de Reus ofereix xerrades informatives i un espai d’alletament

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus indica que l'àrea matern-infantil compta amb un equip de professionals especialitzats en lactància materna que poden resoldre qualsevol dubte. Concretament ofereixen xerrades informatives sobre l’alletament matern dirigides a embarassades, mares lactants, pares i família interessats en la lactància materna. També hi ha una consulta de suport a l’alletament matern de forma individualitzada, per demanar hora es pot trucar al 977321273 o enviar un correu electrònic a lactanciamaterna@hospitalsantjoan.cat, on també es resolen dubtes i es poden realitzar consultes. 

El centre hospitalari també disposa d’un espai d’alletament obert les 24 hores on poder donar el pit o el biberó en un ambient relaxat. Està situat a la planta baixa, a la zona E (color taronja) i dotat de butaques ergonòmiques i canviador per als nadons. A més, s’ha dissenyat un programa de suport a les mares que treballen al centre per tal que puguin continuar amb la lactància materna. 

Per la seva part, el banc de Sang i Teixits de l’Hospital compta amb un banc de llet materna que té per objectiu assegurar l’alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare.

L’Hospital de Reus recorda que l’Organització Mundial de la Salut i l’UNICEF van instar la Setmana de la Lactància Materna el 1992 i que recomanen alimentar el nadó exclusivament amb llet materna durant els primers sis mesos de vida, ja que aquesta li aporta els beneficis nutricionals necessaris per créixer.

"🚓 BONA NOTÍCIA: Cap víctima mortal de trànsit durant el 2018 a Reus" "⚫ DEP: Mor el conegut activista social Xavier Joanpere"