Porta lateral de l'Hospital Sant Joan de Reus

L'Hospital Sant Joan redueix a quatre hores l'horari de visita com a mesura anticovid

S'han implementat noves mesures i s'han intensificat algunes de les que ja s'aplicaven per fer front a la crisi actual a la ciutat

L'Hospital Sant Joan ha actualitzat les mesures que s'apliquen per visitar els seus pacients davant de la situació actual de la ciutat de Reus de nova crisi sanitària per coronavirus. L'horari de visita ha quedat reduït de dotze hores diàries a quatre i es restringeix a un sol acompanyant per pacient que ha de ser el mateix durant les quatre hores, una circumstància que, fins ara, només es recomanava.

Segons ha informat el centre sanitari, s'han implementat mesures noves i s'han intensificat algunes de les existents «amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19». A la pràctica, l'horari de visita, que fins ara era de vuit del matí a vuit del vespre, ha quedat reduït a quatre hores, de nou del matí a una del migdia.

L'Hospital Sant Joan incrementa les mesures contra la Covid-19

A més, es recorda que a les habitacions «només es permetrà la presència d'un acompanyant (sempre el mateix) entre les 9 i les 13 h», una restricció que, fins ara, era una preferència, però no havia quedat estrictament establert. El comunicat de l'Hospital Sant Joan matisa que «únicament en casos excepcionals i prèvia valoració per part de l’equip assistencial serà possible ampliar el nombre d’acompanyants».

Fora de les habitacions, per circular per l'hospital, s'ha habilitat un circuit d'entrada i un altre de sortida. Està marcat amb indicadors a terra, cintes de separació per a cada sentit de circulació i dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les portes tant d'entrada a l'edifici com de pas a les diferents àrees, com consultes externes, radiologia, urgències o la unitat de cures intensives.

A més, es mantenen les mesures que ja eren d'aplicació fins ara, tant per als pacients com per als acompanyants. Es tracta de l'obligació de portar la mascareta posada dins de l'Hospital Sant Joan, la prohibició d'utilitzar guants i la necessitat de mantenir la distància de seguretat d'entre un metre i mig i dos.

També es recorden les recomanacions d'anar al centre sanitari només si és necessari i evitar l'ús de l'ascensor si no és imprescindible. De fet, s'ha limitat a tres persones l'aforament i també s'hi ha de portar mascareta i mantenir la distància de seguretat.


Comentaris