Comerç Solidari Reus presenta un projecte amb jardins verticals a les botigues

Una vintena d'establiments reusencs s'han adherit a la iniciativa ‘Jardins al carrer, jardins per a tothom!’
Representants de Comerç Solidari Reus adherits al projecte ‘Jardins al carrer, jardins per a tothom’ | Cedida

 

Diversos comerços de Reus s'han unit per engegar la campanya 'Jardins al carrer, jardins per a tothom' un projecte on diferents comerços adherits a la plataforma Comerç Solidari de Reus amb altres establiments, han muntat jardins verticals a les portes dels seus locals. L'objectiu d'aquesta iniciativa és dotar a la ciutat d'espais verds i sostenibles creant una xarxa de comerciants compromesos amb el medi ambient.

Jardins a les parets dels comerços solidaris de Reus

Avui, dimarts 4 de juny els establiments de Reus que formen part d'aquesta iniciativa han presentat el projecte 'Jardins al carrer, jardins per a tothom!' amb l'objectiu de crear més punts verds a Reus per gaudir de la natura al centre de la ciutat. Fins a una vintena d'establiments estan adherits a aquest projecte, i per tant tenen a l'exterior del seu comerç un jardí vertical. Els comerços particpants pretenen que la iniciativa esdevingui una llavor perquè carrers i places siguin entorns agradables.

La presentació de ‘Jardins al carrer, jardins per a tothom’ s'ha fet a la Crêperie Kenavo Restaurant Le Bistrot | Cedida

 

Un punt verd i atractiu turístic a la ciutat

D'altra banda amb aquests jardins a la paret també volen que es converteixi en un atractiu turístic més a la ciutat. De moment són 20 comerços que en formen part, però des de Comerç Solidari Reus informen que tots aquells establiments que es vulguin adherir a la iniciativa es poden adreçar a la botiga El Arbol al carrer de Sant Elies on podrà fer la gestió dels jardins verticals.

Una vintena de comerços formen part de 'Jardins al carrer, jardins per a tothom!'

Cada comerç amb jardí vertical està inclòs en una ruta verda que es pot seguir amb l'ajuda d'un mapa, el qual es podrà aconseguir a partir d'aquest dissabte als diferents establiments participants. A més, Comerç Solidari Reus organitza un acte el pròxim dissabte 8 de juny, als jardins de la Casa Rull, on hi haurà un punt d'intercanvi i venda de plantes i esqueixos. En aquest espai també es convida als assistents portar les seves plantes transportables per poder fer intercanvi.

Comerç Solidari Reus és una agrupació comercial que va néixer a principis de l'any 2017 amb l'objectiu de sumar esforços per donar suport a l'ONG Proactiva Open Arms. Des de llavors porten a cap diverses iniciatives solidàries amb una xarxa de comerços oberts, propers i compromesos amb la societat i la ciutat.

"🎉AGENDA: Assaig del Seguici Festiu, primer dia de Barraques i més música avui a Reus!" "🎉AGENDA: Coca amb cireres, la Mulassa i els gegants i l'Ou com Balla avui a Reus!"