GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Xiquets de Reus ja tenen junta directiva i tècnica, enguany en clau de dona

Maria Alegret i Edu Valls són els nous caps de colla i Eva Oliva la presidenta dels camisa avellana
Edu Valls, Maria Alegret i Eva Oliva, la nova junta directiva i tècnica dels Xiquets de Reus. | Laia Riba

 

Després de tres assemblees, finalment avui dimarts 12 de març els Xiquets de Reus han decidit qui estarà al capdavant de la colla. Maria Alegret i Edu Valls seran els nous caps de colla dels Xiquets de Reus. Així doncs, davant la situació límit en què es trobava la colla castellera de la capital del Baix Camp, finalment comptaran amb caps de colla, en plural.

 

Dues dones al capdavant per primer cop en la història de la colla

Tanmateix i també davant de la dimissió de la passada junta directiva, de Toni Rull com a cap de colla i Lluís Pallejà com a president, ara Eva Oliva estarà al capdavant de l'entitat reusenca com a presidenta dels Xiquets de Reus com a mínim, durant els anys 2019 i 2020. Enguany, i després de 38 anys des de la fundació de la colla castellera de Reus, per primera vegada hi haurà dues dones al capdavant dels càrrecs més importants de l'entitat.

 

La vicepresidència de la colla serà gestionada per Xavi Salvadó i per Pep Llauradó, que recolzaran a Eva Oliva en la gerència dels camisa avellana. La nova presidenta, Eva Oliva, ha detallat els objectius que es basen en «donar el suport necessari a les diferents àrees i facilitar les tasques de la tècnica» i «mantenir l'èxit de la Diada del Mercadal a Reus». D'altra banda, ha afegit la necesitat de «millorar el ressò social dins a la ciutat i la comarca».

 

La dinàmica de les «Tres 'C'»

La co-cap de colla dels Xiquets de Reus, Maria Alegret, ha explicat a TarragonaDigital que tenen com a objectiu aconseguir les tres 'C', «camises, canalla i confiança». Amb la finalitat d'intentar «augmentar el nombre de camises, però sobretot que es quedin les que hi ha actualment». També ha afegit que els hi agradaria «aconseguir canalla nova que ens ajudi a complementar les altres dues 'C'».

 

En aquesta línia, el també co-cap de colla Edu Valls, ha afegit que volen «mantenir una dinàmica de creixement positiva i portar castells a plaça que es puguin descarregar sense caigudes». També ha valorat que cal «crear bona sinergia amb la junta per treballar conjuntament per la colla i per la ciutat».