L'Ajuntament de Reus externalitza la gestió dels bucs d'assaig del Casal de Joves

L’Ajuntament de Reus reconeix que «no disposa de mitjans suficients i adequats per la prestació d’aquest servei»
Imatge d'un grup de música assajant a Reus | Àngel Ullate

 

L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació el ‘Servei de dinamització dels bucs d’assaig musical del Casal de Joves la Palma’. El consistori reconeix, en l’informe de necessitats de l’anunci, que «no disposa de mitjans suficients i adequats per la prestació d’aquest servei previst en el Pla Local de Joventut aprovat». Segons el document, l’objectiu fonamental del servei és «facilitar espais per a l’assaig musical de grups, col·lectius i persones a nivell individual (dj’s, solistes, etc…), sobretot grups novells i integrats per persones joves». 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La durada del contracte és d’un any a partir de la data que es fixi en el contracte, prorrogable anualment tres anys més, en un màxim de 4 anys. El pressupost base de licitació és de 23.495,91 euros IVA inclòs i el finançament anirà a càrrec amb la subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Per una altra banda, el valor estimat amb les tres pròrrogues anuals s’elevaria als 77.672,44 euros amb IVA.

 

Els Bucs d’assaig del Casal de Joves la Palma és un equipament cultural especialitzat en l’àmbit de la creació i adreçat preferentment a la població jove del municipi de Reus i el servei es troba regulat al corresponent reglament. L’equipament consta de tres bucs d’assaig completament insonoritzats, dos dels quals estan equipament i un tercer serveix per poder fer enregistraments.

 

Imatge d'un dels dos bucs municipals de Reus | cedida

 

Al mateix temps, tal com indica el document, l’espai ha d’esdevenir «a nivell local un espai de referència en l’àmbit de la música, oferir recursos tècnics i infraestructurals per a l’assaig musical, formar de manera no reglada els joves amb inquietuds musicals, promocionar a nivell de ciutat els grups i usuaris dels bucs i propiciar la trobada i intercanvi d’experiències amb grups d’altres ciutats, regions i/o països. Complementàriament, s’indica que «el servei d'assaig, s'ofereix un servei d'enregistrament de maquetes i projectes musical».

 

Els principals destinataris dels bucs d’assaig són: persones individuals que necessiten un espai insonoritzat on assajar, vulguin aprendre a tocar un instrument, o simplement vulguin tocar amb seguretat, grups novells integrats per joves que disposen de pocs recursos econòmics per engegar projectes musicals, grups amateurs ja consolidats o entitats en general de l’àmbit reusenc.

 

Per una altra banda, el servei haurà de tenir un horari d’atenció al públic fix de dues hores diàries en horari de dilluns a divendres laborables de 19.00 hores a 21.00 hores. Així mateix, es podran realitzar 520 hores anuals estimades en horari flexible de dilluns a diumenge entre les 10.00 hores i les 22.00 hores. Els serveis que s’hauran de prestar seran l’assaig musical a través dels bucs, l’estudi d’enregistrament de maquetes, facilitar un punt d’informació per a les persones aficionades a la música i fer suport a la creació.