Els jutjats de Reus i Tarragona comencen a suspendre vistes i judicis pel coronavirus

La junta de jutges ho ha decidit aquest dijous, i es posen en marxa des d'avui divendres

ACTUALITZACIÓ 13.16 HORES

Els jutjats de Tarragona també han acordat la suspensió dels judicis durant els pròxims dies per posar fre a la propagació del coronavirus, en consonància a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

 

NOTÍCIES 11.18 HORES

Les mesures per frenar l'avenç del coronavirus s'estenen, a poc a poc, a tots els àmbits de la societat. En paral·lel a les actuacions adoptades per les autoritats públiques, altres estaments estan prenent decisions en els àmbits corresponents. Un d'aquests és el judicial i, a Reus, la junta de jutges ha decidit suspendre tota l'activitat que no sigui imprescindible o urgent segons ha pogut saber TarragonaDigital.

 

Aquest dijous al migdia, l'òrgan de gestió de la seu judicial reusenca ha decidit, per unanimitat, «la suspensió de totes les visites i actuacions judicials que s'hagin de celebrar els pròxims quinze dies que comportin la presència de ciutadans, usuaris i/o professionals». L'objectiu, apunten en la resolució, és «evitar la propagació del virus COVID-19, preservar la seguretat dels ciutadans, usuaris i de les persones que treballem a l'edifici dels Jutjats de Reus, i impedir que les aglomeracions de persones actuïn com un element contagiós».

 

Així doncs, s'han decidit suspendre totes les vistes i actuacions judicials, però es mantenen algunes excepcions en cinc àmbits: la jurisdicció i el registre civils i les jurisdiccions social i penal, així com el jutjat de guàrdia. Tot plegat, en vigor des d'aquest mateix divendres.

 

Els Jutjats de Reus aproven un paquet de mesures pel coronavirus | Jordi Olària Gras

 

Les excepcions a l'aturada dels Jutjats de Reus

Pel que fa a l'àmbit civil, no se suspenen els internaments psiquiàtrics urgents, les mesures cautelars en matèria d'incapacitacions i les mesures urgents de protecció de menors. Pel que fa al registre, queden al marge de les mesures les inscripcions de naixement, defunció i de matrimoni 'in articlulo mortis' —en el qual un dels dos cònjuges és a punt de morir—.

 

A més, l'accés a les instal·lacions del registre es restringiran a un màxim de tres persones per torn, i en els casaments programats, només es permetrà l'accés dels cònjuges i els testimonis. En l'àmbit social, les restriccions excepcionals no afectaran les mesures cautelars de la llei reguladora de la Jurisdicció Social ni tots els processos declarats urgents i que, si s'ajornessin, impediria o dificultaria obtenir la tutela judicial efectiva.

 

Per últim, la jurisdicció penal no restringirà els procediments amb persones empresonades ni els que s'hagin de resoldre sobre mesures cautelars, com les ordres de protecció. Pel que fa al jutjat de guàrdia, seguirà atenent detinguts i procediments sobre mesures cautelars amb una restricció d'accés al jutjat a una sola persona per torn.

Més notícies de la categoria Reus