Es millorarà la il·luminació dels passatges interiors del barri Fortuny de Reus

El projecte compta amb un pressupost de 29.000 euros | Respon a les queixes dels veïns
Al passatge de Quer es millorarà la il·luminació per evitar zones fosques | Google Maps

 

Els passatges interiors del barri Fortuny de Reus quedaran més il·luminats amb la instal·lació de 26 nous fanals. Els llums actuals, renovats a tota la ciutat i instal·lats en substitució dels de vapor de mercuri, són més eficients i sostenibles, però il·luminen una àrea més petita. Alguns veïns havien fet arribar les seves queixes a l'Ajuntament, mentre que la rutina que preveu el manteniment de l'enllumenat públic també ha servit per detectar aquestes mancances.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

26 nous fanals al barri Fortuny de Reus

Al passatge de Quer i a les glorietes de les Illes Balears, de Galícia, de Ramir Ortega, de les Canàries i d'Andalusia s'instal·laran 26 nous punts de llum segons ha informat Diari Més i han corroborat, a TarragonaDigital, fonts municipals. Aquest projecte compta amb un pressupost de 29.080,34 euros que servirà per col·locar divuit nous fanals de 3,6 metres d'alçada, i 8 d'instal·lats en diverses façanes dels edificis de la zona afectada.

La Glorieta de Galícia serà un dels punts que millorarà la seva il·luminació | Google Maps

 

L'empresa Etra Bonal, adjudicatària del concurs públic per executar aquest projecte, s'encarregarà  de posar solució a la problemàtica actual de falta de llum. Des del consistori reusenc s'ha detectat que hi ha zones que quedaven fosques. Per una banda, les necessitats d'aquesta zona s'han concretat a través de les inspeccions rutinàries en el marc del manteniment de l'enllumenat públic. A banda d'aquestes operacions del servei de manteniment, les mateixes fonts municipals expliquen que una part de les mancances s'han detectat a través de les queixes d'alguns ciutadans.

Queixes veïnals fetes l'any passat

Aquestes queixes, en el cas de l'Associació de Veïns del Barri Fortuny, presidida per Cori Balanyà, es van fer arribar a l'alcalde a través del programa de proximitat 'Dilluns amb l'alcalde' a través del qual el batlle de la ciutat visita els centres cívics de Reus. Cada quinze dies, des d'un centre cívic diferent, els veïns poden fer arribar aquest tipus de queixes a Carles Pellicer que, segons explicava en una d'aquestes trobades, n'informa els equips municipals pertinents l'endemà mateix.

Durant la sessió del mes de maig passat es va transmetre que hi havia punts del barri Fortuny que havien quedat foscos, una problemàtica que des de l'Ajuntament s'havia detectat, precisament, en haver canviat el tipus d'il·luminació per fer-la més eficient i sostenible. Es van estudiar diferents mesures i, finalment, s'ha optat per incrementar els punts de llum i repartir-los per aquests espais menys il·luminats.

"ATENCIÓ: 3 detinguts per un nou robatori amb força a Reus" "Ja es coneixen els candidats a la llista de Primàries Reus"