Antoni Zaragoza Mercadé.

Mor el conegut cronista de Reus, Antoni Zaragoza Mercadé

Ha mort aquest diumenge 20 de gener de forma sobtada

Antoni Zaragoza Mercadé, conegut cronista de la ciutat de Reus, va morir aquest diumenge 20 de gener de forma sobtada als 82 anys. Zaragoza, conegut popularment com a Anzame o Duc d'Anzame, compta amb una llarga trajectòria com a cronista de la capital del Baix Camp i la seva activitat a les xarxes socials era ben coneguda i intensa, recuperant fotografies i episodis històrics de Reus. Per tot, Anzame era molt conegut i estimat a la ciutat, i la seva mort ha causat una forta commoció als veïns i veïnes que el coneixien. 

El perfil d'Antoni Zaragoza. 'Un home que jugava', per Antoni Veciana

Cronista oficiós de Reus

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El passat 6 de juny va rebre un reconeixement per part de l'Ajuntament de Reus per la seva implicació i ajuda en la divulgació de la història i la cultura popular de la ciutat. L'any 1969 Antoni Zaragoza Mercadé va iniciar la seva afició al periodisme i va començar a publicar al Setmanari de Reus, i més tard al Diario Español, explicant denúncies i comentant esdeveniments de la ciutat de Reus. Més recentment, havia tingut una gran activitat recuperant fotografies antigues que servien per explicar bocins de la història, principalment de Reus.

Peça habitual del teixit associatiu local

Molt vinculat a la capital del Baix Camp, formava part de moltes  entitats, com per exemple el Reus Deportiu, i havia tingut relació directa o indirecta amb associacions de molts àmbits, com el Club Excursionista Reddis, que el seu pare havia presidit quan era la Secció Excursionista del Club de Futbol Reddis. Encara en l'àmbit del teixit social reusenc, Antoni Zaragoza Mercadé va ser nomenat Brocaner d'Honor de la Borsa del Col·leccionista per part de la Cambra de Comerç de Reus. També era molt coneguda la seva afició a la fotografia, publicant-ne prop de 500 en una cinquantena de llibres.

Algunes d'aquestes publicacions estaven editades per l'Ajuntament de Reus. Anzame, de fet, havia fet donacions de fotografies tant a l'Arxiu Municipal com al Museu de Reus. La seva activitat fotogràfica, que servia per tenir un testimoni constant de molts dels esdeveniments que se celebren a Reus, havia protagonitzat diverses exposicions.

Des de la redacció de TarragonaDigital ens sumem a les mostres de condol per la pèrdua d'Antoni Zaragoza Mercadé, enviant una sentida abraçada als familiars i amics.