L'oci nocturn de Reus reobre portes enmig de controls i primeres actes aixecades per la Guàrdia Urbana

Els locals han de limitar l'aforament a una tercera part i està prohibit ballar-hi
Un grup de joves ballant a una discoteca, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital

Aquest cap de setmana ha estat el primer en el qual els locals d'oci nocturn han pogut tornar a obrir les portes. Ho han hagut de fer amb dures restriccions a l'activitat que normalment tenen i, arran d'això, la Guàrdia Urbana de Reus ha acabat actuant i aixecant actes en diversos negocis.

Limitar l'aforament a una tercera part del màxim permès i prohibir ballar són dues de les restriccions més evidents per un sector que ha obert portes després de tres mesos d'haver abaixat la persiana. Aquesta nova normativa ha provocat, ja els primers dies d'activitat, l'actuació de la Guàrdia Urbana.

La 'nova normalitat', una situació «estranya»

Des de l'òptica empresarial de l'oci nocturn, la situació suposa un canvi tan gran respecte a les dinàmiques habituals que caldrà que tant els negocis com els clients s'hi adaptin. Jordi Casas, gerent de locals com l'Hangar, La Nit de Reus i La Terrassa, defineix la situació actual com «estranya».

«És una sensació molt estranya i ho hem d'aprendre a gestionar», apunta. El canvi, de fet, fa que es modifiqui el funcionament de l'oci nocturn en general. «Tant per a nosaltres, que estem acostumats a treballar d'una manera, com per al client, que està acostumat a trobar un producte i ara en troba un altre», exposa Casas.

Actes aixecades per les pistes de ball

Fonts municipals confirmen a TarragonaDigital que la policia reusenca «ha registrat diverses incidències aquest cap de setmana amb motiu de l'obertura dels locals d'oci nocturn». Per una banda, per les queixes rebudes per sorolls, que han arribat a comportar detectar un local on els agents van corroborar que la música estava massa alta i que, a més, el negoci no tenia autorització per funcionar com a bar musical, sinó com a restaurant.

Pel que fa a l'adaptació a la nova normativa, «s'ha actuat en dos locals que tenien pistes de ball amb gent ballant». Des del govern local no s'especifica quantes actes s'han aixecat per aquest motiu, i es limiten a insistir que «està prohibit per ordre del Ministeri de Sanitat».

Afegeixen que, en els casos d'aquest cap de setmana, a més d'aixecar-se l'acta també es va requerir als propietaris que inhabilitessin les pistes de ball, una mesura que afirmen que es va executar. En altres punts, exposen, la Guàrdia Urbana, «ha realitzat controls específics, amb posicionament estàtics de guàrdies en els punts on s'ha requerit i patrullatge pels carrers amb més presència de locals».

Regulen l'accés a la plaça del Castell

Fora de les parets dels locals d'oci nocturn, la policia local reusenca també ha actuat al carrer del Castell. Aquest curt tram, que connecta la plaça del Mercadal amb la del Castell, s'acaba convertint en un coll d'ampolla per accedir a la plaça. Amb les restriccions imposades a la via pública per mantenir distàncies, la Guàrdia Urbana hi ha actuat aquest cap de setmana.

En concret s'ha regulat l'accés a la plaça «a causa de l'acumulació». Segons s'exposa des de l'Ajuntament, es va detectar que hi havia «clients asseguts a les taules i persones esperant torn que no compleixen les distàncies de seguretat». La situació d'aglomeració a l'entrada de la plaça també havia preocupat, els darrers dies, alguns dels responsables dels establiments de la plaça, segons han transmès a aquest mitjà.

"Recollida de residus al voltant de l'Skate Park de Reus" "DEP: Mor Engelbert Borràs, empresari reusenc i expresident del Reus Deportiu d'hoquei"