Les obres del passeig de la Boca de la Mina i el nou Parc de les Olors de Reus avancen a bon ritme

Al passeig s’està instal·lant el cablejat de l'enllumenat públic, telecomunicacions i telefonia mentre que al Parc de les Olors s’està duent a terme l’anivellament
Les obres de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina compten amb un pressupost de més de dos milions d'euros | Adrià Morte

Els treballs de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina avancen a bon ritme. Les primeres actuacions es van iniciar el passat mes d’octubre i des de llavors, tot i els diversos episodis de tempesta, les obres s'estan complint amb el calendari previst. Les obres es van adjudicar a l’empresa Valoriza Servicios Medioambientales per un import de 2.051.407,36 euros amb IVA en un projecte dividit en dos lots diferents: la millora del passeig de la Boca de la Mina i la creació del Parc de les Olors.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Quedarà, encara, el Jardí Agrari, que s’executarà com un segon projecte. La meitat de la reforma es finança a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, i la reforma del passeig preveu un termini d’execució d’un any. A més de rehabilitar-lo, també s’hi adequarà una plaça que servirà de punt d’unió entre diferents espais, un petit escenari i es recuperaran basses d’aigua al llarg del seu recorregut.

La reforma del passeig de la Boca de la Mina està previst que tingui un termini d'execució d'un any | Adrià Morte

Fonts de l’empresa Valoriza Servicios Medioambientales expliquen que des del passat mes d’octubre fins a l’actualitat s’ha dut a terme la retirada de tot el mobiliari urbà com ara bancs, fanals i papereres. A més, també s’ha treballat en les cotes d’esplanació i anivellament per evitar que l’aigua de la pluja s’acumuli a la zona central del passeig. 

«Ara mateix ens trobem instal·lant el ras amb tota la infraestructura d’enllumenat públic, telecomunicacions i telefonia», indica l’empresa adjudicatària. Cal recordar, que el passeig de la Boca de la Mina tindrà un paviment ceràmic que recorrerà tota l’avinguda i s’implantaran passos de vianants il·luminats i sensors de qualitat de l’aire. Per tot plegat, l’actuació del passeig suposa una inversió de 1.562.862,35 euros. 

Actualment està tallat el pas als vianants al passeig de la Boca de la Mina des de l'avinguda del Comerç | Adrià Morte

Per tal de dur a terme aquestes obres es va tallar el pas de vianants des del tram de l’avinguda del Comerç fins a l’escola Mowgli i des d’aquest dilluns 2 de desembre també es prohibeix l’accés al Passeig Nord, entre el carrer de la Pedrera del Còbic i l’Avinguda Saragossa. 

El Parc de les Olors suposarà una zona verda de 1.0687 metres quadrats de plantes aromàtiques autòctones | Adrià Morte

El Parc de les Olors

Pel que fa al Parc de les Olors, està previst executar l’obra en un marge de sis mesos i esdevindrà un espai de 10.867 metres quadrats de plantes aromàtiques autòctones. Vinculat al barranc del Molí, el recorreran tres camins visiblement diferenciats i connectats entre si que tindran una zona de descans al final de cadascun d’ells.

Des de l’empresa Valoriza Servicios Medioambientals s’assenyalen que ja s’ha fet el desbrossament i el ras amb totes les instal·lacions de rec i enllumenat i que actualment s’està treballant en l’anivellament del terreny. En aquest cas, la creació del Parc de les Olors compta amb un pressupost de 488.545,01 euros

Imatge d'uns operaris treballant al Parc de les Olors | Adrià Morte

"👮2 lladres de Reus caçades robant amb un conegut mètode a Les Gavarres" "⚠ Liciten les obres de rehabilitació de l’antiga Escola d’Art i Disseny de Reus"