Pallassos Sense Fronteres visita l'escola Els Ganxets

Pallassos Sense Fronteres visita l'escola Els Ganxets de Reus

Pallassos Sense Fronteres és una ONG catalana fundada fa més de 25 anys

Aquest dijous 7 de març l'escola Els Ganxets de Reus ha rebut la visita de l'ONG Pallassos Sense Fronteres. Els alumnes de Cicle Inicial han pogut gaudir d'una sessió protagonitzada per aquesta Organització No Governamental i entendre una mica més quina és la seva labor com a ONG i com treballen. 

Els alumnes de Cicle Inicial de l'escola Els Ganxets estan treballant sobre les ONG s, és per això que l'equip docent ha considerat oportú portar una d'aquestes entitats perquè els nens i nenes puguin veure de primera mà la funció que fa una ONG, així doncs, el professorat, amb col·laboració de l'AMPA, han organitzat la visita de Pallassos Sense Fronteres a l'escola. 

El pallasso «Patilles» ha explicat, d'una manera amena i divertida, als nens i nenes quines són les funcions de la seva Organització i a què es dediquen. Pallassos Sense Fronteres ha viatjat arreu del món (Amèrica, Àsia, Àfrica i Europa) per tornar a posar un somriure a la cara d'aquelles persones que, per diferents motius, l'han perdut. El «Patilles» ha explicat que el riure és una cosa que no es pot perdre mai i ha volgut fer entendre als infants que, quan una persona està passant per una situació difícil, el riure fa que, per un moment, s'oblidi de tot allò que l'envolta. 

La labor de Pallassos Sense Fronteres

L'Organització està formada per diferents artistes que intenten millorar la situació psicològica a la població refugiada i a persones que estan en zones de conflicte i guerra, també a zones que han quedat afectades per alguna catàstrofe natural. Ho fan amb els seus jocs i malabars. El «Patilles» ha explicat als alumnes que proper projecte que tenen entre mans és anar a la frontera entre Líban i Síria per ajudar a la població que ha hagut de fugir de la guerra. A l'expedició hi aniran 4 membres de l'entitat. 

L'escola dóna suport a les activitats que organitza Pallassos Sense Fronteres

Després d'aquesta visita, l'AMPA i l'equip docent han decidit instal·lar un photocall a l'escola, perquè tothom que formi part de la comunitat educativa del centre pugui col·laborar fent una donació a la guardiola per ajudar a la tasca de Pallassos Sense Fronteres i fer-se una fotografia amb el nas de pallasso. 


Comentaris