Pilar Flamenco no és l'única candidata a liderar Podem Reus a les eleccions

El partit tancarà la seva llista a principis de febrer | El següent pas serà negociar la coalició dels Comuns

La secretària general de Podem Reus, Pilar Flamenco, es presenta a les eleccions internes al partit per encapçalar la seva llista electoral. La plaça ha rebut una altra candidatura, la de Francesc Roig, que també es proposa per ocupar el primer lloc de la butlleta. S'hi suma una vintena més de militants que ja s'han ofert per formar part de la llista electoral a partir del segon lloc. Tot plegat culminarà el 6 de febrer, quan el partit faci pública la seva llista electoral definitiva.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Pilar Flamenco va obtenir, a meitats de novembre, el càrrec de secretària general de Podem Reus. El calendari de les pròximes eleccions municipals s'acosta i ara, la formació morada, està immersa en la formació de la seva llista electoral. Es tracta d'un pas previ a negociar la coalició amb la qual s'acabaran presentant a les eleccions municipals segons les previsions que tenen dins el partit.

Podem, a tot l'Estat, estableix dues votacions paral·leles a l'hora de constituir una llista electoral. Per una banda s'escull qui ocuparà el primer lloc de la butlleta, i en una segona votació, l'ordre de les persones que s'han proposat per formar part de la llista. En el cas de les eleccions municipals a Reus, s'han presentat dues persones com a cap de llista i una vintena més per formar part del gruix de la llista.

Pilar Flamenco a les instal·lacions de TarragonaDigital | Àngel Ullate

 

Pilar Flamenco, secretària general i possible cap de llista

La secretària general de Podem Reus va assumir el càrrec després d'unes primàries internes a les quals va obtenir el 100 % dels vots. Ni l'altre candidat, Joseba Milena, es va votar a si mateix, i la seixantena de militants que es van pronunciar, ho van fer a favor de Flamenco. L'ara secretària general ha decidit presentar una candidatura per liderar la llista electoral, però també per integrar-se al gruix de la butlleta. Fonts del partit apunten que, com ja va passar durant l'elecció de secretaria general, se situa com a favorita.

Francesc Roig Podem Reus
Francesc Roig, precandidat a encapçalar la llista de Podem Reus | Podem Reus

 

Francesc Roig, precandidat a competir amb Pilar Flamenco

El segon precandidat al primer lloc de la llista electoral de Podem Reus és Francesc Roig. Personal sanitari a l'Hospital Sant Joan de Reus, forma part del seu comitè d'empresa des de fa set anys, i es presenta com a coneixedor de les problemàtiques de tots els barris de Reus. Roig ja va presentar candidatura a la secretaria general del partit que va acabar enduent-se Pilar Flamenco. En aquest cas, no va poder superar el llindar d'avals necessaris. Ara, igual que Flamenco, a més de postular-se per a cap de llista, també s'ha ofert per formar part del gruix de la llista electoral.

Cap a la coalició dels Comuns a Reus

A diferència d'ara fa quatre anys, Podem Reus concorrerà a les eleccions municipals, com a tònica general, sota el paraigua d'una coalició dels anomenats Comuns. Reus no serà una excepció, i l'objectiu final del procés actual és acabar-se integrant a una coalició on la formació morada tindria una majoria de llocs a la llista, inclòs el primer de la butlleta. La resta del tiquet electoral quedaria distribuït segons s'estableixi durant la negociació d'aquesta coalició.

El calendari de Podem estableix que, fins al 29 de gener, es comproven els avals de les candidatures presentades i s'acaben donant per definitives. El següent pas, entre l'1 i el 5 de febrer, és el de la votació interna, tant presencial, com telemàtica; finalment, el 6 de febrer es faran les verificacions i el recompte per donar a conèixer la llista definitiva de Podem, la que s'acabarà de modificar una vegada es negociï la coalició dels Comuns a cada municipi.