Pinten jardineres contra Carles Pellicer, alcalde de Reus

La setmana passada el govern va anunciar la identificació i denúncia de dos grafiters
Una de les Pintades que té l'alcalde Pellicer de protagonista | Jordi Olària

Algun grafiter podria haver iniciat una batalla amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, arran de la identificació i denúncia de dos grafiters prolífics de la ciutat la setmana passada. El cas és que dijous passat, l'alcalde de la ciutat i el regidor de Seguretat Ciutadana van anunciar que s'havien localitzat un parell de grafiters que acumulaven més de 500 pintades a Reus i els quals podrien arribar-se a enfrontar a una pena de fins a dos anys de presó i més de 25.000 euros.

Des d'aleshores han aparegut algunes pintades, al centre de Reus, que mencionen el batlle reusenc. Al carrer de Llovera algú ha signat amb el nom de 'Jony Pellicer', mentre que al carrer de Monterols, tal com ha avançat 'Diari Més', a una de les jardineres s'ha pintat un dibuix de l'alcalde i el seu nom. Precisament al mateix carrer, només uns metres més amunt, s'hi pot llegir el nom d'un dels dos grafiters denunciats la setmana passada, 'Pof'.

Carles Pellicer ha aparegut com a protagonista de noves pintades al centre de Reus | Jordi Olària

 

Les pintades, castigades per l'ordenança de civisme i el codi penal

L'Ordenança de Civisme de Reus sanciona les pintades al carrer no autoritzades. Bàsicament serveix per lluitar, precisament, contra les firmes o «gargots», segons el govern local, «que embruten les parets i les persianes dels comerços». La falta contempla una multa de 1.200 euros, que en el cas dels dos grafiters identificats, s'enfila fins als 3.600. La mateixa ordenança estableix una multa addicional de 2.400 euros per reincidència.

Una pintada d'un dels grafiters denunciats, 'Pof', a uns metres de la que menciona a l'alcalde | Jordi Olària

 

Pel que fa al delicte penal, segons va explicar la setmana passada el mateix regidor de Seguretat Ciutadana, contempla entre sis mesos i dos anys de presó si els danys ocasionats són superiors als 480 euros. En cas que fossin inferiors, la pena pot anar d'un a tres mesos de presó. En paral·lel, el mateix codi penal contempla que els grafiters s'hagin de fer càrrec del dany ocasionat, és a dir, del que costi netejar-ho.

"El Reus Ocult tanca la quarta edició amb més de 6.000 visitants" "AGENDA: Arriben Obeses, Toti Soler i Gemma Humet en concert a Reus i sortegem entrades!"