Diversos polítics de Reus s'han afegit al dejuni pels presos polítics

L'alcalde Carles Pellicer, Montserrat Caellas i Monste Vilella han fet dejuni
Els assistents firmen un manifest i s'inscriuen a la «Llista de Dejunadores i Dejunadors» | Laia Riba

 

Diverses persones, entre elles polítics de Reus, han volgut donar suport als presos polítics amb una jornada de dejuni. Encara que els presos Turull, Sánchez, Forn i Rull hagin anunciat que finalitzen la vaga de fam, el dejuni en solidaritat ells a Reus se seguirà realitzant a les dependències de l'església Sant Francesc d'Assís, al carrer Balmes. Abans de les dues del migdia ja havien passat pel local habilitat una desena de persones que d'una manera o una altra fan dejuni. A més s'ha programat un seguit d'activitats durant tota la jornada.

Polítics de Reus s'han afegit al dejuni

Diversos polítics de Reus, com l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, la primera tinent d'alcalde Montse Vilella i la regidora de Cultura i promoció de Ciutat, Montserrat Caellas, s'han afegit al dejuni. Diferents persones han passat una estona pel local de l'església de Sant Francesc, i aquelles que fan dejuni avui, dijous 20 de novembre, s'han inscrit en una llista per tal de recomptar a totes les persones. Posteriorment, aquesta llista serà entregada als presos polítics.

El dejuni de 24 hores es realitza a una sala de l'església Sant Francesc, al carrer Balmes | Laia Riba

 

Es traslladarà el manifest als presos polítics

D'altra banda, aquelles persones que decideixen no fer dejuni però si donar suport a la causa, poden firmar un manifest i escriure a un llibre que posteriorment, també serà entregat als presos. A les taules s'hi poden observar diversos estris per fer activitats manuals i també es formen grups de reflexió. «És un acte que ens donem suport mútuament», explica un dels organitzadors de la jornada.

La jornada seguirà amb taules rodones

La tinent d'alcalde Montse Vilella, la qual fa dejuni en suport als presos polítics, ha passat per les dependències al carrer Balmes aquest migdia. Juntament amb altres persones ha estat una estona i ha signat el manifest. S'espera que les altres autoritats que s'han adherit al dejuni personal de 24 hores, també passin pel local. Durant el dia es faran taules rodones tractant temes com la religió, jurisdicció, personatges antiviolènica i sobretot dels presos polítics.

El dejuni va començar a les nou del vespre del passat dimecres, 19 de desembre, i durarà fins avui dijous, 20 de desembre. Mentre que des de dimecres al vespre fins avui dijous al migdia, es proposa fer dejunis personals, des de la una del migdia de dijous i fins a les nou del vespre es pot fer de manera col·lectiva al local.

"ATENCIÓ: Tres detinguts per robar en una furgoneta aparcada al centre de Reus" "2018 a Reus, l'any en què es torna a encarrilar la solució per a l'Hospital"