Els concerts del Festival Accents aterren a nous territoris

Es durà a terme del 29 de setembre al 2 de desembre a Reus, Cambrils, Alcover, Falset, Riudoms i Mont-roig del Camp
Presentació del Festival Accents als Jardins de la Casa Rull | Laia Riba

 

Enguany el Festival Accents arriba amb més força que mai, amb 24 artistes i 5 municipis que s'incorporen a la 5a edició d'un festival que reuneix a artistes d'arreu dels Països Catalans i que el català és la seva llengua d'expressió. El pop, el rock i el folk català tenen una cita del 29 de setembre al 2 de desembre. Artistes de renom com Maria Arnal i Marcel Bagés, el grup ObesesToti Soler i Gemma Humet o Feliu Ventura trepitjaran Reus, Cambrils, Alcover, Falset, Riudoms i Mont-roig del Camp en uns caps de setmana on la música catalana agafarà el protagonisme.

El Festival Accents creix amb un cartell de 24 artistes

El dimecres 26 de setembre s'ha presentat, als jardins de la Casa Rull de Reus, la programació d'un dels festivals amb més renom del Camp de Tarragona que arriba ple de novetats i creixent musicalment, com manifestava el seu organitzador, Isaac Albesa, «enguany hem fet un salt». A l'acte de presentació hi ha assistit la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, la qual ha afirmat que la cultura «no només es fa a les administracions, sinó que neix del carrer». El Festival Accents, s'emmarca en els actes de Reus Capital de la Música 2018, per aquest motiu enguany han volgut fer un pas més.

Gemma Humet | Cedida

 

El festival va començar l'any 2013 amb només sis artistes i ha anat creixent fins a arribar a 24 artistes d'aquest any. Encara que a causa del panorama actual la situació és complicada, el Festival Accents s'ha pogut consolidar en el territori i enguany, ha permès «visibilitzar a municipis que a vegades no es tenen en compte», com afirmava el Regidor de Cultura de Cambrils Lluís Abella, en representació de tots els municipis adscrits, excepte Reus.

Sis caps de setmana de «Concerts Vermut» 

D'altra banda, Reus també incorpora altres escenaris com el Teatre Fortuny, la Sala Santa Llúcia, el Bravium Teatre, la Sala Japan o els Jardins de la Casa Rull, on s'hi celebraran els «Concerts Vermut», que es duran a terme tots els dissabtes a la una del migdia i amb entrada gratuïta.

S'hi han sumat artistes que canten en castellà, anglès o portuguès

La principal novetat d'enguany és que Accents s'obre arreu del territori incorporant nous escenaris en altres municipis en la seva programació. La col·laboració entre les altres localitats ha permès que es consolidés un cartell que, uneix a artistes tradicionals amb personatges emergents que actualment estan agafant molta força al territori català. Una altra novetat és que s'incorporen artistes vinguts fora dels Països Catalans, que canten en altres llengües com el castellà, l'anglès o el portuguès.

 
Concert de Fito Luri al Teatre Bartrina | Laia Solanellas

 

Un cartell de la mà de Joan Guiu

El cartell ha estat obra de Joan Guiu, que li ha volgut donar una visió renovada però commemorant l'estil dels anys 90. També ha volgut destacar el paper de la cantautora damunt de la terra per representar als artistes del territori. El dissenyador Joan Guiu, manifestava que «aquest festival s'ha fet gros» i per aquest motiu «hem volgut fer una cosa moderna».

Moltes de les entrades als espectacles de pagament ja es troben disponibles a la web del Festival Accents amb preus que van des de 8 euros a 20 euros, també s'hi podrà trobar tota la informació sobre els artistes i les actuacions del festival que amb seu a Reus, enguany té l'objectiu de seguir sumant més edicions.

Joan Reig en la seva actuació. | Cedida

 

Accents 2018 a Mont-roig del Camp

  

Dissabte 6 d'octubre, 21.00 h, al CASAL DE JOVES K1, Joan Reig. Juntament amb el seu trip presentarà el treball en solitari 'La Culpa'. Entrada gratuïta.

Diumenge 18 de novembre, 19.00 h, a l'ESGLÉSIA VELLA, Montse Castellà. La cantant tortosina interpretarà el seu darrer disc. Entrada gratuïta.

Accents 2018 a Alcover

Dissabte 20 d'octubre, 22.00 h, al CONVENT DE LES ARTS, Feliu Ventura amb Xerramequi i els Aborígens. Un homenatge a Ovidi Montllor. Entrada a 12 euros.

Diumenge 2 de desembre, 19.00 h, al CONVENT DE LES ARTS, Paula Valls. Presentarà un estil renovat i diferent. Entrada a 12 euros.

Accents 2018 a Cambrils

Diumenge 7 d'octubre, 19.30 h, a l'ERMITA MARE DE DÉU DEL CAMÍ, Joan Isaac. Vingut d'Esplugues del Llobregat interpretarà sons poètics. Entrada 8 euros.

Diumenge 11 de novembre, 19.30 h, a l'ERMITA MARE DE DÉU DEL CAMÍ, Judit Neddermann. Presentarà el seu tercer treball 'Nua'. Entrada 8 euros.

Accents 2018 a Riudoms

Dissabte 27 d'octubre, 20.00 h, al CASAL RIUDOMENC, Roger Mas. El cantautor barrejarà la novetat amb la tradició. Entrada 14 euros anticipada i 18 euros a taquilla.

Dissabte 1 de desembre, 20.00 h, al CASAL RIUDOMENC, Fito Luri. Fill de Falset presentarà les cançons del seu 5è disc. Entrada 10 euros anticipada i 14 euros a taquilla.

Accents 2018 a Falset

Divendres 9 de novembre, 21.00 h, al TEATRE DE L'ARTESANA, Xarim Aresté. Mostrarà al públic el seu projecte més personal. Entrada 8 euros.

Dissabte 10 de novembre, 21.00 h, al TEATRE DE L'ARTESANA, Eric Vinaixa. Actuarà amb el seu darrer disc més ambiciós. Entrada 8 euros.

Judit Neddermann. | Cedida

Accents 2018 a Reus

Dissabte 13 d'octubre, 21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Obeses. Torna el grup Obeses amb el seu nou repertori. Entrada a 12 o 15 euros.

Dissabte 14 d'octubre, 19.00 h, al TEATRE BARTRINA, Toti Soler i Gemma Hummet. Un duo que no deixarà indiferent al seu públic. Entrada a 12 o 15 euros.

Diumenge 21 d'octubre, 19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, Lali Barenys, Namina i Carles Beltran. Amb un disc de denúncia. Entra a 10 euros.

Diumenge 28 d'octubre, 19.00 h, al BRAVIUM TEATRE, Canimas. El cantautor gironí presentarà 'Un pam de net'. Entrada 8 euros anticipada i 10 a taquilla.

Dissabte 3 de novembre, 21.00 h, al TEATRE FORTUNY, Maria Arnal i Marcel Bagés. Tancaran la gira '45 cerebros y un corazón. Entrades a 20, 18 o 15 euros.

Dissabte 17 de novembre, 21.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, Pau Alabajos. El valencià farà un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés. Entrada 8 euros anticipada i 10 a taquilla.

Divendres 23 de novembre, 23.00 h, a la SALA JAPAN, The Llamps. Vinguts de la Catalunya Nord seran el grup més roquer del festival. Entrada 7 euros anticipada i 9 a taquilla.

Dissabte 24 de novembre, 21.00 h, a BRAVIUM TEATRE, Josele Santiago. Ve des de Madrid i era el líder del grup Enemigos. Entrada 10 euros anticipada i 12 a taquilla.

"Mor l'empresari reusenc Anton Borràs" "AGENDA: Reus acull la seva primera Fira del Còmic"