La programació de primavera del centres cívics de Reus aplegarà fins a 180 propostes diferents

Les activitats tindran lloc entre els mesos de març i juny
La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores, durant la presentació de la programació | Cedida

 

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus ha presentat la programació de primavera de la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat, que comptarà aproximadament amb unes 180 propostes. Segons el consistori, les activitats tenen un doble objectiu de «donar resposta a la demanda tradicional de cursos i tallers de múltiples àmbits d'interès i consolidar la nova orientació dels equipaments municipals com a espais orientats a potenciar les relacions ciutadanes i associatives dels usuaris»

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El programa continua amb el lema 'Viu els Centres Cívics de Reus' de les passades edicions i tindrà lloc entre els mesos de març i juny. Concretament, es realitzaran uns 130 cursos i tallers de múltiples àmbits d'interès per a la ciutadania i unes 50 activitats gratuïtes amb què es vol reforçar el paper de referència dels centres cívics i la seva contribució a fomentar les relacions, la convivència i el sentiment de pertinença a la comunitat.

 

Com a novetat, s’han programat dues sortides amb la col·laboració dels centres cívics de Tarragona, per visitar algun element destacat de la ciutat veïna. La sortida a Reus inclourà la visita a edificis modernistes i al Gaudí Centre.

 

Els centres cívics de Reus acullen tota mena de cursos i tallers | Ajuntament de Reus

 

Davant la bona acceptació que les noves activitats gratuïtes han tingut en edicions anteriors, la Xarxa de Centres Cívics amplia l’oferta fins a les 50 propostes, amb xerrades, activitats familiars, sortides i visites, emmarcades en els programes següents:

 

  • «Tocats pel vent», per conèixer l’entorn més proper a cada un dels equipaments de la Xarxa Centres Cívics.
  • «En família», un espai lúdic i de relació entre mares, pares i fills amb activitats com la cuina, els jocs o vinculades a festes Pasqua o la Festa major.
  • «Cultuquè?», un espai de difusió cultural i de coneixement, que aquesta edició porta propostes a l’entorn de la pintura i la història.
  • «Rutes i més...», amb passejades per fer salut i conèixer elements del patrimoni naturals i arquitectònic i equipaments municipals.
  • «Inspirar, conèixer i compartir», un espai de conversa i tertúlia per aportar coneixements i recursos per viure d’una forma més plena

 

Com a novetat, s'incorpora també una nova oferta d'activitats per Sant Jordi, que tindrà lloc a cada un dels centres cívics de la xarxa.

 

Cursos i tallers

La programació de cursos i tallers aposta per la continuïtat. Són unes 130 activitats de temàtica molt variada: arts escèniques i musicals, arts plàstiques i manuals, balls i danses, creixement personal, activitats físiques i esportives, fotografia i creativitat digital, gastronomia, idiomes, informàtica i noves tecnologies i astronomia. Entre les novetats, destaquen d'arts plàstiques com el puntillisme o el needle felties.

 

El període per inscriure's a les activitats és del 10 al 28 de febrer, i es podrà fer per internet o presencialment a les consergeries dels centres cívics en horari de 9.00 hores a 13.00 hores i de 16.00 hores a 20.00 hores. Les matrícules romandran obertes mentre hi hagi places disponibles.

 

Els Centres Cívics també organitzen visites en diferents espais patrimonials de la ciutat | Ajuntament de Reus

 

Serveis i entitats

Els centres cívics són espais de referència per a diversos serveis municipals de proximitat, que van des de l'àmbit dels Serveis Socials, a casals de la gent gran, serveis d'ocupació de l'Institut Municipal de Formació i Empresa, les comissaries externes de proximitat a la Guàrdia Urbana o els serveis de l'Oficina d'Habitatge. A més, la xarxa municipal de centres cívics és la seu de 74 entitats ciutadanes.

 

El catàleg de programació presenta els centres cívics com a pols d’activitat que dinamitzen l’entorn on estan ubicats; alhora que reforça la difusió dels equipaments municipals com a àmbits de trobada informal per a la ciutadania, amb serveis com espais que es poden utilitzar, wifi, l’intercanvi de llibres i els punts amb ordinadors d’accés lliure.