Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'ampliació del Centre d'Amics de Reus comptarà amb un escenari a l'aire lliure

L'assemblea de l'entitat ha aprovat el projecte aquest dimecres al vespre | Les obres començaran al més aviat possible
L'entrada del Centre d'Amics de Reus donarà pas al nou Espai Fortuny | Àngel Ullate

 

El Centre d'Amics de Reus viurà un canvi important els pròxims mesos. Una assemblea extraordinària de l'entitat ha aprovat el projecte d'ampliació, amb un pressupost de vora 100.000 euros i que servirà per donar ús a un espai que, ara mateix, no en té. La idea és ubicar-hi un espai de bar-restaurant i, fins i tot, un escenari a l'aire lliure en un pati interior. Les obres començaran al més aviat possible i l'espai es vol tenir en marxa per Misericòrdia, en l'extrem més optimista, o per la rifa de confitura de Tots Sants.

 

L'Espai Fortuny, la següent etapa del Centre d'Amics de Reus

L'entitat fa temps que es troba immersa en una nova línia d'actuació i planificació, i l'objectiu és obrir-se a la ciutadania. Per una part per assegurar-ne la continuïtat i l'entrada de més aire fresc. Per l'altra, però, per mostrar tot el que hi ha a l'interior de La Boella, la casa on va néixer el pintor Marià Fortuny i que és seu del Centre d'Amics de Reus. Per compaginar les dues coses posaran en marxa l'Espai Fortuny.

 

Per fer-ho s'havia convocat els socis a una assemblea extraordinària aquest dimecres al vespre. La magnitud del projecte feia que necessités l'aval dels socis, un vistiplau que la junta ha aconseguit. L'espai s'ubicarà a la planta baixa, en una zona que ara no té ús. Entrant a mà esquerra s'obrirà una nova porta que donarà al que, quan es posi en marxa, serà un bar-restaurant, però també molt més.

 

El pati interior del Centre d'Amics de Reus i el futur bar-restaurant de l'entitat | Àngel Ullate

 

Un bar-restaurant com a element d'atracció

La imatge superior mostra l'espai que ha de quedar convertit en una zona de restauració. La part esquerra, amb una porta de fusta marró fosc, és la que dona a l'entrada, i a continuació, al tram de paret blanca, s'hi ubicaran els nous lavabos. Al cantó oposat, entre la paret i la línia de pilastres, la barra d'un bar-restaurant que comptarà amb espai per a la cuina.

 

L'Espai Fortuny es concep com un ambient amb el pintor com a protagonista, però també amb usos per a qui busquin només un lloc d'oci. De fet, alguns dels membres de l'entitat apunten que, a banda i banda del Centre d'Amics de Reus, no gaire lluny, hi ha tant l'Institut Salvador Vila-seca com el Col·legi Sant Josep, que poden donar vida a l'espai en horari diürn.

 

L'espai, actualment sense ús, acollirà l'espai Fortuny | Àngel Ullate

 

Guanyar espai útil on ara no hi ha res

El que es veu a la imatge serà una part de la zona de restauració, la del fons de la fotografia anterior, vista des del pati interior. A la part superior, la biga grisa marca el que ha d'esdevenir un annex al pis superior, però en aquest cas amb una barana que doni accés visual a tota la nova zona. Al fons i a l'esquerra de la fotografia s'intueix la barra de bar que acabarà col·locada al cantó oposat d'on és ara.

 

«L'espai Fortuny ha de permetre conèixer el pintor, es tracta de posar tot el material que tenim a disposició de la gent, i que obri el debat sobre la seva vida», aclareixen des de l'entitat. Tota la zona estarà dedicada al reusenc il·lustre i a poder mostrar bocins de la seva vida i de la seva obra que, ara mateix, guarden al Centre. En definitiva, «crear un espai de debat sobre la seva figura i la seva obra».

 

L'espai Fortuny de Centre d'Amics de Reus comptarà amb un escenari a l'aire lliure i zona de bar | Àngel Ullate

 

Un «casal de poble» amb escenari a l'aire lliure

La junta de l'entitat també busca que es converteixi en un espai on «recuperar la vida de poble, del casal del poble, de trobar-se per fer el vermut, o la partida de dòmino; aparcar la modernor i els ordinadors i recuperar aquest ambient que, dissortadament, no hi és». En aquesta darrera imatge es pot veure el pati interior de l'entitat. A la part dreta hi aniran cadires per al que serà la terrassa del bar.

 

A l'esquerra, un escenari a l'aire lliure per recrear un espai similar al dels Jardins de la Casa Rull. Entremig, i on a la imatge es veuen les columnes que separen l'interior de l'exterior, portes de vidre que permetin tancar el bar a l'hivern però mantenint la llum i la vista del pati. Un pati que també s'ha pensat com un espai polivalent que pugui acollir altres esdeveniments a l'espai que, per norma general, ocuparan les taules de la terrassa.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris