«Anirem al desert amb un cotxe de més de 20 anys a repartir solidaritat»

Adrià Piñol i Josep Ibañez es preparen per recórrer 3.500 quilòmetres al nord d'Àfrica repartint material solidari
Josep Ibáñez i Adrià Piñol sobre el cotxe que preparen per anar al Marroc | Jordi Olària

 

«Anirem al desert amb un cotxe de més de 20 anys, bàsicament, a repartir solidaritat a pobles de vora l'Atlas, a la part nord del desert», explica l'Adrià Piñol, un estudiant de Geografia i ordenació del territori de 20 anys, i un dels dos membres del Desert Engine Team. Juntament amb en Josep Ibáñez, també de 20 anys, però estudiant d'Administració i finances, recorreran uns 3.500 quilòmetres des de Tànger, al Marroc, donant la volta a l'Atlas i tornant a la ciutat costanera per acabar arribant a Reus de nou. Entremig hauran repartit, almenys, 30 quilos de material solidari, la raó de ser de l'UniRaid del Marroc, un rali solidari no competitiu per a estudiants.

 

L'equip Desert Engine Team farà més de 3.500 quilòmetres al voltant de l'Atlas | Jordi Olària

 

La participació al ral·li solidari s'encomana

Si ells dos han decidit participar a l'edició del 2019, és perquè «uns amics ho feien i ens va agradar la idea, i a més també tenim amics que ho fan aquest any amb nosaltres», explica en Josep Ibáñez. Un altre d'aquests equips que hi prendrà part és Secogear Motosport, de la URV. Ni l'Adrià ni en Josep han viscut mai una experiència com aquesta, afirmen, però en tenien ganes. Són aficionats al motor, tant sobre dues rodes com sobre quatre, i ara posaran una marxa més a aquest passatemps.

 

Adrià Piñol i Josep Ibáñez preparen el cotxe per a l'UniRaid del Marroc | Jordi Olària

 

El cotxe, peça clau per al ral·li solidari

Entre tots dos preparen per a la prova un Citroën AX de 1991 amb 68.200 quilòmetres a sobre; n'estan contents, és el que menys quilòmetres porta fets, i amb diferència, de tots els que coneixen que hi van. Es tracta d'un cotxe de més de 20 anys, requisit indispensable per participar al ral·li, i que no sigui 4x4. Tot i això, sí que se'ls permet preparar-lo per les condicions del desert, el fang i la neu que es trobaran, aixecant-lo i equipant-lo amb les rodes adequades. Mentre duri la prova, l'assistència tècnica els la proporciona l'organtizació, així com l'allotjament —en hotels o en campaments en funció de l'etapa—, l'esmorzar i el sopar.

 

Josep Ibañez i Adrià Piñol busquen finançament per preparar-se per a l'UniRaid del Marroc | Jordi Olària

 

Els patrocinis, necessaris per participar al ral·li solidari

La inscripció costa uns 1.800 euros, explica l'Adrià Piñol, i a aquest punt de partida cal sumar-hi el combustible, els dinars, la compra i posada a punt del cotxe... Per tot plegat estan buscant patrocinadors, per intentar recollir uns 3.500 euros d'empreses o negocis que vulguin col·laborar en aquest projecte. L'altra línia d'ajuda que cerquen és la del material solidari. En necessiten 30 quilos, i ja n'han recollir d'origens tan diversos com els Centres Cívics de Reus o el Club Tennis Reus Monterols.

 

«El cost és una mica elevat i volem fer una mica de difusió per tal que les empreses ens ajudin», expliquen els joves. Tenen marge de temps, i és que l'UniRaid comença el 23 de febrer i dura nou dies, fins al 3 de març. Durant aquest temps faran, expliquen, «uns 3.500 quilòmetres des que sortim de Tànger». D'anada baixen en ferri des de Barcelona, mentre que de tornada s'ho prendran com un viatge i pujaran des d'Algecires en cotxe.

 

L'equip Desert Engine Team prepara un Citroën AX per a l'UniRaid del Marroc | Jordi Olària