GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Reus retorna lentament a la normalitat amb la reobertura de parcs i zones per a gossos i més línies de bus

Les zones amb parcs infantils, però, seguiran tancades
Els parcs infantils seguiran tancats. | Laia Solanellas
 

A poc a poc es van recuperant petites parcel·les de normalitat als diversos municipis de la demarcació, en plena fase 1 de l'emergència sanitària. L'Ajuntament de Reus ha anunciat que, després d'un acord de Govern del qual se n'ha donat compte al Comitè d'Emergències, a partir del dilluns 18 de maig reobrirà unes instal·lacions que molts ciutadans trobaven a faltar.

 

Es tracta dels parcs i les zones d'esbarjo per a gossos. Les cintes grogues que han barrat el pas als veïns i veïnes durant setmanes, desapareixeran en tots els parcs municipals, a excepció d'un tram del Parc de Sant Jordi, ocupat pel Circ Raluy que es va quedar atrapat en aquest indret quan va començar l'estat d'alarma. Així doncs, en aquest parc només hi haurà oberta la porta d'accés de la plaça de la Llibertat i el tram fins a la plaça d'Anton Borrell. Així i tot, les zones de jocs infantils i esportives que hi ha als diversos parcs municipals de la ciutat continuaran tancats.

 

Les Brigades Municipals i els serveis de neteja estan treballant aquests dies per posar a punt els diversos equipaments i tenir-los en condicions de seguretat i salubritat idonis per a la seva reobertura. Unes altres zones que també ja seran accessibles seran els pipicans, totes excepte la del Parc Sant Jordi, ja que aquesta es troba en el punt que continuarà tancat. Cal recordar que amb l'inici de la fase 1, Reus ja va obrir portes a dos parcs, un al nord i un al sud, el del Mas Iglesias i el de la plaça de l'1 d'octubre.

 

Recuperació de més línies de bus

D'altra banda, aquesta lenta tornada a la normalitat també implica que serveis bàsics, com el de transport públic, vagin recuperant els seus horaris i línies. En aquest sentit, des de Reus Transport s'ha anunciat que també a partir de dilluns s'ampliarà el servei amb la reincorporació de la línia L50, que cobreix el recorregut entre el passeig Mata, les rondes, el Tecnoparc i l'Aeroport. L'horari que s'implantarà en aquesta línia serà l'ampliat d'estiu, és a dir, de 07.00 a 23.00 hores.

 

Amb aquesta incorporació, Reus compta ara amb la L10, L20 i 21, L30 i 31, L33, L42 i L50 com a línies actives, mentre que es mantenen aturades encara la L11, L32, L40, L41 i L60. Es recorda que l'ús de mascaretes és obligatori en el transport públic, i també hi ha reducció de l'aforament amb un màxim de 30 persones. El pagament només es pot realitzar amb targeta multiviatge.