Una noia amb la boca oberta mentre un sanitari li pren mostres per fer la PCR

El cribratge de Reus registra un 1,3% de positius, per sota de la mitjana catalana

A les proves hi va participar un 30% de la població que hi estava cridada

Ja es coneixen els resultats del cribratge massiu voluntari que es va fer a Reus. Als barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestirs hi havia 6.000 persones que podien anar a fer-se la prova de la Covid-19. Ho van fer 1.770, de les quals 23 han donat positiu. Aquest 1,3%, doncs, són persones asimptomàtiques que ara hauran de fer quarantena durant dues setmanes.

La situació del brot a la ciutat havia empitjorat prou les darreres setmanes perquè el departament de Salut intervingués. Per una banda es van aplicar noves mesures específiques per a la capital del Baix Camp. Per l'altra, en col·laboració amb l'Ajuntament es va organitzar un cribratge massiu per als barris més afectats pel brot. De les 6.000 persones d'entre 20 i 50 anys que hi viuen, Salut preveia que passessin a fer-se la prova la meitat, unes 3.000.

Finalment, només 1.770 van passar pel CAP Sant Pere o per l'Hospital Sant Joan, en funció del barri, per fer-se a PCR i saber si tenen la Covid-19 sense saber-ho. Segons el secretari del departament de Salut, Josep Maria Argimon, ha informat dels resultats d'aquestes PCR aquest dijous al migdia.

Un 1,3% de les proves donen positiu a Reus

Les dades exposades per Salut són que un 1,3% de les 1.770 PCR que es van fer a Reus han donat positiu. Són 23, doncs, les persones asimptomàtiques que van participar en el cribratge massiu de fa uns dies. Ara hauran de fer quarantena durant dues setmanes per intentar evitar frenar el contagi del brot de Reus.

Dels cribratges massius que s'han fet arreu de Catalunya, el 2,14% de les proves han donat positiu. S'han dut a terme 33.298 PCR de les quals 711 han resultat ser casos asimptomàtics, una mitjana superior a la de Reus. Era, de fet, l'objectiu del cribratge massiu, trobar tants casos asimptomàtics com fos possible per tallar les cadenes de transmissió i poder recuperar la situació de les setmanes anteriors.

Argimon, de fet, ha recordat aquest migdia que Reus és «una ciutat que estava francament molt bé; de cop i volta veiem com puja de manera exponencial, una situació similar a la que hem tingut a altres territoris». És per això, per recuperar l'escenari anterior, que ha demanat a la ciutadania reusenca que faci l'esforç de complir les noves mesures adoptades i de mantenir les prevencions habituals.


Comentaris