Pla obert de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en roda de premsa a l'Ajuntament

«Exigim el dret de sentir-nos i estar més segurs»: Reus demana més recursos i concreció sobre el Plaseqta

L'alcalde ha carregat contra el nou document aprovat i ha fet balanç i previsió sobre alguns dels temes importants de la ciutat

Amb l'inici del nou any, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha fet repàs aquest matí de dimecres 13 de gener, dels temes més importants per al municipi. Com no podia ser d'altra forma, l'evolució de la pandèmia ha estat el primer d'ells, i és que la Covid-19 ha trastocat i trastoca l'agenda política i la planificació municipal en tots els aspectes des de fa mesos. La capital del Baix Camp està sent un dels municipis on la incidència del coronavirus en aquesta tercera onada s'està fent notar, i per això Carles Pellicer ha demanat «a tota la ciutadania que actuï amb la màxima responsabilitat. En aquests moments convé més que mai prevenir, cal sentit cívic».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En aquesta línia, l'alcalde ha afegit que des del consistori ja s'està treballant en definir les polítiques d'ajuts «en funció de les possibilitats». Això es tradueix en la posada en marxa, ben aviat, d'un segon Pla de Reactivació Econòmica al municipi, el qual anirà en la línia del primer «però es modularan alguns aspectes per concretar accions on ara fa més falta». En aquest sentit ha afegit que des de l'Ajuntament de Reus es compta «amb la capacitat econòmica, però no amb totes les competències, pel que no podem fer tot el que voldríem». Malgrat això, i tal com contempla el pressupost que es va aprovar a finals d'any, es treballarà per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19 en les crisiseconòmica i social que molts veïns i veïnes pateixen, en la línia d'ajuts i subvencions, i fins i tot potser reprenent algunes accions d'èxit que han estat mirall per a moltes ciutats de l'Estat, com els Bons Reus

Pellicer no ha volgut deixar passar l'oportunitat en aquesta compareixença d'agrair «l'esforç i la feina que estan fent els empresaris i els comerços de Reus», assegurant que el consistori està «al seu costat» i que s'està «fent tot el possible perquè la situació es reverteixi». Tanmateix, ha recordat que malgrat els esforços que pugui fer l'Ajuntament, «la gran injeccióeconòmica ha de venir des de la Generalitat i l'Estat».

Disgust a Reus pel nou Plaseqta

A les portes d'una de les efemèrides que recordarem per sempre, l'explosió química a la planta d'IQOXE, l'alcalde de Reus també ha volgut posar de manifest el digust del consistori amb el nouPlaseqta, el pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona. Pellicer ha estat molt contundent a l'hora de lamentar la «falta de dotació de recursos suficients per millorar la seguretat al territori» i ha exigit més «concreció, recursos i sensibilitat» en molts aspectes del nou document, com per exemple en relació a la ubicació de les 6 noves sirenes aprovades o els avisos a la població. «Som dins de l'àrea d'influència de la indústria química i exigim el dret de sentir-nos i estar més segurs», ha exclamat l'alcalde Carles Pellicer.

El batlle ha explicat que després de la insistència per incloure Reus en la coneguda com 'primera corona' en el nou Plaseqta, finalment s'han afegit àrees industrials i alguns barris de la zona sud-oest de Reus com a elementsvulnerables amb major potencial de risc davant una emergència química, per proximitat al polígon petroquímic sud, una decisió que no els convenç de moment per la falta de concreció del pla. Finalment, Pellicer ha lamentat que «la Generalitat no hagi escoltat el clam unànime per gestionar el Plaseqta des del territori. El 112 hauria d'acollir la gestió del pla». «No ens convenceran ni amb argumentscentralistes ni de costos, la gestió de l'incident d'IQOXE hauria estat més àgil si s'hagués portat des del territori», ha etzibat, mostrant gràficament el disgust afegint que «un paper tot ho aguanta, però si no hi ha recursos...».

L'any de les inversions

Per acabar, l'alcalde ha posat de manifest les gransinversions que contempla el pressupost aprovat i com alguns dels grans projectes a poc a poc van veient la llum, com és el cas del recent reobert CMQ de Reus, les obres a la Hispània o les obres a la Boca de la Mina, les quals ha assegurat que es troben ja a la recta final.