Reus no autoritzarà fer fogueres de Sant Joan en espais públics

L'alcalde Pellicer ha dictat un ban amb diverses decisions i mesures de prevenció
Imatge de la foguera de Sant Joan a la plaça de la Llibertat de Reus | Aj. de Reus

L'Ajuntament de Reus ha anunciat que enguany no donarà permisos per encendre fogueres de Sant Joan en espais públics. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a proposta del Comitè d'Emergències de l'Ajuntament, ha dictat un ban amb diverses decisions, amb l'objectiu de garantir les mesures de prevenció durant la revetlla de Sant Joan, fent especial èmfasi en les fogueres i l'ús de pirotècnia.

Així doncs, l'Ajuntament recorda que enguany no organitza cap revetlla ni cap acte de participació amb motiu de la Nit de Sant Joan i ha anunciat que aquest any no s'autoritzarà l'ocupació de la via pública i altres espais públics o d'accés públic per a la preparació i encesa de fogueres o altres actes de participació popular.

Des de l'Ajuntament de Reus recorden, a més, que els gels i solucions hidroalcohòlics són altament inflamables, i que per tant resulten incompatibles amb la manipulació de petards i tota mena de productes pirotècnics.

El consistori recorda també que, amb motiu de l'estat d'alarma provocat per la Covid-19, l'Ajuntament de Reus té activat el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d'emergència. La ciutat de Reus es troba en fase 3 i les reunions s'han de fer amb un màxim de 20 persones, respectant la distància de seguretat de dos metres o utilitzant mascareta i fent ús d'altres mesures de protecció, com la higiene de mans. Per aquest motiu, l'alcalde fa les següents disposicions:

  • Celebreu una festa de Sant Joan única, en grups reduïts de persones (familiars o amics).
  • Eviteu les festes amb aglomeracions de gent.
  • Mantingueu les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l'ús de mascareta, la distància física entre les persones i rentar-se les mans amb aigua i sabó.
  • Eviteu compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.
  • Si feu ús de pirotècnia, no feu servir en cap cas gel hidroalcohòlic: són incompatibles.
  • No compartiu metxa o altres estris.
  • No llenceu petards a ningú ni els utilitzeu dins de casa, en terrasses o patis interiors.
  • Feu ús només dels que estiguin permesos.
  • No els utilitzeu a menys de 500 m d’una zona boscosa.

"Ja hi ha data: Els mercats ambulants de Reus ja estan preparats per tornar a obrir" "Reus, epicentre de la lluita per reclamar la regularització d'immigrants i refugiats"