Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, a la presentació de 'Quedem?'

Reus presenta la campanya ‘Quedem?’ per no rebaixar l'alerta davant les noves mesures sanitàries

Salut Pública presenta la campanya de comunicació ‘Quedem?’

La flexibilització de les  mesures sanitàries permetrà un alleujament social indiscutible. En aquest sentit, la regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus llença una nova campanya integral de  comunicació  adreçada a no rebaixar l'alerta davant les noves mesures sanitàries decretades arran de la pandèmia de la Covid-19 i titulada 'Quedem?'

La campanya arriba a la vegada que la flexibilització de mesures i enmig del procés de vacunació. També en un moment en el qual les dades a Reus estan millor i amb un progressiu descens. Arriba doncs el moment de rebaixar l'alarma, però no l'alerta.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquesta nova campanya apel·la la responsabilitat de la protecció individual per a una protecció col·lectiva. Compartim espais, compartim ambients, el nostre espai és comunitari i cal que el protegim.

Segons Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, «es tracta d'empoderar la població, dotant-la d'eines perquè pugui reflexionar quina és la millor decisió i apel·lar a l'empatia amb els altres, perquè ens necessitem i tots i totes tenim un paper important en aquesta lluita».

També explica que «l'hem plantejada des de la no culpabilització, l'adoctrinament o la infantilització, que defuig presentar un conjunt de mesures restrictives basades en la prohibició.» I afegeix, «'Quedem?' És una proposta d'interrogació que cadascú de nosaltres de forma individual i comunitària ens hem de fer per poder avaluar el risc i emprendre les mesures necessàries, que haurem de decidir cadascú de nosaltres.»

Hi ha diferents elements que permetran la visualització de la campanya, des d'accions a la via pública que van començar el dilluns 15 de març amb la col·locació de les diferents  imatges repartides per la ciutat i també a través de les xarxes socials.

La iniciativa 'Quedem?' coincideix amb el final del confinament comarcal i el procés de vacunes. Subirats afegeix que també «coincideix amb l'allargament dels dies i que ve de gust quedar amb amics i familiars, o fer més activitats, situacions necessàries també per poder mitigar la fatiga pandèmica i millorar la salut emocional  de la ciutadania.»

Per això, amb 'Quedem?' es proposen diferents  interrogants que ens situen davant de trobades socials i que ens permetran generar accions responsables:

  • 1. Pensar amb qui quedem. Som molts, som pocs? Ens veiem sovint, o ens veiem poc? Amb quanta gent he quedat aquesta setmana?
  • 2. Pensar on quedem. És millor quedar en exteriors, si quedem a l'interior hem d'anar més amb compte. Ni que siguin coneguts
  • 3. Perquè quedem. Descobrim noves coses per fer? Esport, espais culturals, descobrir els espais naturals del terme. Hi ha moltes coses per fer minimitzant el risc.
  • 4. No, avui no quedem. Si vaig estar en algun lloc de risc els dies anteriors, avui no quedo. Estaré uns dies sense tenir molts contactes.
  •  

Durant el mes d'abril ja van començar les converses amb la ciutadania, per resoldre  dubtes i promoure la capacitat de gestió del risc, i finalment, també durant el mateix mes, van començar a difondre unes píndoles audiovisuals  amb suggeriments de diferents experts, que explicaran com es pot fer front a la situació des del coneixement i la responsabilitat per allunyar la ciutadania de la por.