Denuncien Bankia, Endesa i el BBVA pels ocupes del carrer Wad-Ras de Reus

Els veïns han presentat una demanda reclamant més de 9.000 euros als bancs | Denuncien que Endesa ha deixat sense llum 19 habitatges
La Coordinadora d'Entitats i la presidenta de la comunitat han presentat una demanda als jutjats de Reus | Cedida

 

La situació del carrer de Wad-Ras de Reus, a Horts de Simó, no s'arregla. Segons la Coordinadora Ciutadana i d'Entitats ha explicat a TarragonaDigital, aquest mateix dilluns a la tarda han acompanyat la presidenta de la comunitat de veïns del número 5 a presentar una demanda contra Bankia, BBVA i Endesa. A l'empresa subministradora li reclamen que reactivi la llum dels pisos no ocupats de manera il·legal. A les entitats bancàries se'ls reclama més de 9.000 euros pendents de quotes de comunitat.

 

Endesa talla la llum a tot l'edifici

El número cinc del carrer de Wad-Ras de Reus fa dies que està sense llum. Dijous passat a dos quarts de tres del migdia, Endesa va tallar la llum de tot l'edifici deixant a les fosques 19 habitatges segons denuncien els veïns. El tall es va produir a petició dels Bombers de la Generalitat, que van alertar del perill d'incendi elèctric que hi havia arran de les connexions il·legals fetes pels ocupes de l'edifici.

 

Els veïns van fer tapiar un pis al carrer de Wad-Ras de Reus | Jordi Olària Gras

 

Es tracta del grup de persones que viu en diferents pisos de la tercera planta, i que segons els veïns ja ha provocat més d'un incendi. No fa gaires setmanes, de fet, es van manifestar per reclamar una solució a la situació que fa temps que viuen i van tapiar un dels pisos que havia estat ocupat. Finalment han decidit denunciar Endesa després que, tot i les promeses, aquest dilluns a la tarda encara no hagués retornat la llum al bloc de pisos.

 

El cas és que els veïns hauran d'assumir les despeses d'arreglar la instal·lació elèctrica de l'edifici, un requisit imprescindible, segons la companyia elèctrica, per reactivar la llum. Aquesta despesa inesperada, expliquen, s'haurà de repartir entre les famílies que viuen al número cinc del carrer de Wad-Ras, però també entre els bancs que mantenen els pisos de la tercera planta buits —i ocupats—.

 

Els veïns de la zona, concentrats a la plaça Comte de Reus fa prop d'un mes | Jordi Olària Gras

 

Reclamen més de 9.000 euros a Bankia i al BBVA

En la mateixa demanda, presentada per la presidenta de la comunitat de veïns, Natalia Rusneac, també es reclama a Bankia i al BBVA que facin efectius els deutes que acumulen per no haver pagat, fins ara, la quota de la comunitat de veïns. En concret es reclamen 6.170 euros a Bankia i 2.900 al BBVA. La demanda també posa de manifest que els veïns no tenen aigua calenta, que s'han espatllat electrodomèstics i que s'ha hagut de llençar menjar perquè s'ha fet malbé.

 

Demanda presentada pels veïns del carrer de Wad-Ras a la qual ha tingut accés TarragonaDigital | TarragonaDigital

 

Demanda presentada pels veïns del carrer de Wad-Ras de Reus a la qual ha tingut accés TarragonaDigital | TarragonaDigital