Les imatges de l'alegria: el 'Gordo' cau a Reus i Riudecols!

Reus torna a provar sort: el 'Gordo' i la Grossa disparen les vendes de la Loteria de 'El Niño'

L'administració que va vendre el màxim premi, La Pastoreta, està desborada amb les peticions

'Reus' i 'sort' son dos conceptes que fa un any semblen anar de la mà. Quan encara tothom tenia a la memòria ben fresc el record de el 'Gordo' que va caure el 2019 al Cachirulo, els dos sortejos que ja s'han realitzat durant aquestes festes han tocat de ple Reus: primer amb el màxim premi de la Loteria de Nadal i després, el 31 de desembre, amb un tercer premi de La Grossa repartit a l'estanc Les Oques.

La màxima sort, però, enguany té un nom. L'Òscar Bausà és un dels homes de moda a Reus aquestes festes. Ell s'autoanomena «venedor d'il·lusions», i potser sí que al final n'és un. L'Òscar és el propietari de La Pastoreta, l'administració que el passat 22 de desembre va arreglar l'any —i la vida— a molts reusencs i riudecolencs repartint ni més ni menys que 240.000.000 milions d'euros a través del premi de el 'Gordo' de la Loteria de Nadal. Es diu de pressa.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El cert és, però, que aquesta administració no era ja de per si una desconeguda. La sort fa força temps que els va acompanyant en els seus més de trenta anys d'història i s'ha guanyat un renom no només a la capital del Baix Camp, sinó a tot el Camp de Tarragona i, des de fa un temps, també, a tot l'Estat. Prova d'això és la intensíssima activitat que hi ha aquests dies a l'administració número 6 reusenca. La possibilitat és remota, però tan remota com en qualsevol altra, i ara tothom vol un dècim de La Pastoreta.

Cua per comprar Loteria.
La cua arriba gairebé a la plaça del Velòdrom. | Ivon Cambra

Les habituals cues que es formaven per adquirir una butlleta en aquesta administració s'han multiplicat aquests dies fins al punt que esperar una hora per arribar a la finestreta no és gens descartable. Bausà ho ratifica. «És tremend. No només tenim moltes cues, sinó que la venta per Internet s'ha disparat! Tenim tres persones dedicades només a la venda online buscant dècims per 'El Niño'» explica el propietari de l'administració a TarragonaDigital, visiblement emocionat pel moment.

«Donar un premi com el 'Gordo' és la materialització de la sort, el màxim que ens pot passar» afegeix el propietari de l'administració. La Pastoreta, però, no és el primer cop que té sort. Només durant el 2020 ha repartit 1.704.080 MEUR i 1.490.550 MEUR per dos plens als 15 a la Quiniela, a més del gran 'Gordo' de la Loteria de Nadal. No son els únics grans premis que han donat en la seva història: l'any 2008 el petit poble del Priorat, la Bisbal de Falset, va veure com 'El Niño' canviava la seva vida, ja que el segon premi dotat amb 23 milions d'euros, va anar a parar gairebé íntegrament entre els seus veïns, poc més de 200. 

L'any següent, el 2009, La  Pastoreta tornava a repartir sort amb el quart premi de la Loteria de Nadal, que va deixar uns 35,5 milions d'euros a Reus i a les Borges del Camp, i l'any 2011 també va fer fortuna amb un cinquè premi de la mateixa rifa. A banda d'aquests premis en els sortejos especials de Nadal també ha repartit diners en nombroses ocasions per sortejos nacionals, acreditant així que la sort realment està del seu costat.

Òscar Bausà.
Òscar Bausà, propietari de l'administració, amb el capgròs de la Pastoreta. | Laia Solanellas

La sort de la Teixidó

Malgrat que Bausà explica que «quan has donat un premi d'aquesta magnitud la gent ja no mira tant el número que agafa, sinó en quina administració ho fa», reconeix que el dècim que ha encarregat ara el comitè d'empresa d'Indústries Teixidó —la fàbrica de Riudecols agraciada amb el 'Gordo'— es va esgotar en només 24 hores.

A banda d'aquesta anècdota, no hi ha cap número que destaqui per sobre de la resta i la majoria de gent confia en el criteri dels venedors de l'administració, que després de repartir els 150 números que sí que son 'de la casa' cada setmana, el sistema aleatori és el que determina la sort. De fet, el 72.897 que va portar una pluja de milions al Baix Camp era un d'aquests números aleatoris.