Façana exterior del cementiri de Reus

Visites guiades gratuïtes pels 150 anys del Cementiri General de Reus

També hi haurà exposicions i xerrades sobre la mort i el dol

El dia 2 de gener el Cementiri General de Reus celebrarà 150 anys de l'obertura del recinte i del primer enterrament que s'hi va realitzar.

Com a commemoració d'aquesta data, l'Ajuntament de Reus ha previst una programació que s'allargarà fins a l'estiu vinent.

Com a gran novetat d'aquesta celebració, el Cementiri oferirà visites guiades gratuïtes  que es faran cada primer diumenge de mes, a partir del 3 de gener, amb un recorregut d'aproximadament una hora per dins del recinte.

Les visites guiades tenen un caire turístic estàndard, seran regulars i diürnes, i no tindran cap impacte en les  visites nocturnes teatralitzades que la Gata Borda ofereix per Tots Sants.

«La visita nocturna és un acte cultural  de gran valor per si mateix, però no permet apreciar les obres per la llum que hi ha, i que és buscada, i no permet estendre's», apunta la regidora, «ens faltava aquesta segona part», afegeix.

El dispositiu especial al Cementiri de Reus per Tots Sants 2020
El període de reserva de plaça s'obrirà el dilluns 28 de desembre | Àngel

Tot i que la iniciativa arrenca amb la premissa del 150è aniversari  del cementiri, l'activitat s'oferirà permanent fins a l'estiu i serà totalment gratuïta. Un cop passi el 150è aniversari, la intenció és seguir fent-les, tot i que aquestes passaran a ser de pagament.

Per gaudir de les  visites guiades, caldrà realitzar una reserva prèvia i hi haurà un màxim de 15 persones, sempre amb l'objectiu de complir les restriccions establertes per les autoritats competents per prevenció a la Covid-19.

El període de reserva  de plaça s'obrirà el dilluns 28 de desembre  i es podrà realitzar través del web dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp.
 

Més endavant, entre els mesos de gener i febrer, es realitzarà una col·laboració amb el col·legi de Psicòlegs de Tarragona i es gravaran píndoles sobre la mort i la gestió del dol. Entre el març i l'abril, al cementiri hi tindrà lloc la inauguració de l'exposició sobre la mort des de la perspectiva  cultural. I poc després, coincidint amb el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, està previst l’acte de presentació del projecte de restauració del Panteó Boule, un projecte encarregat a l’Escola d’Arquitectura de Reus.