Writers' Room: l'Escola de Cinema de Reus fa el salt també a les sèries

L'Escola de Cinema de Reus està en contacte amb les principals plataformes audiovisuals que operen a l'Estat i que aposten des de fa un temps per les sèries produïdes aquí.
L'ECIR continua obrint noves línies estratègiques dins el món audiovisual | Àngel Ullate
 

Una de les novetats d'aquest curs 2019-2020 a l'Escola de Cinema de Reus és la posada en marxa de la Writers' Room. Es tracta d'un laboratori de projectes que l'escola de cinema tarragonina ha engegat amb l'inici del nou curs i que formen alumnes i exalumnes de l'escola amb un objectiu clar a l'horitzó: introduir l'escola en el món de les sèries i amb un vessant 100% professional.

Des de la direcció de l'escola, dos dels seus responsables, Daniel Villanueva i Ivan Serra, expliquen el projecte amb entusiasme. 'el laboratori ja està funcionant amb un ambiciós objectiu concret i que s'haurà materialitzat d'aquí a un any: escriure la 'bíblia' - sinopsis, temes, personatges, trames i guions - d'una primera temporada d'una sèrie i rodar el capítol pilot. Fa temps que des de l'escola i a nivell de productora estem en contacte amb les principals plataformes i companyies que han revitalitzat el mercat de les sèries a l'Estat espanyol i ara és el moment que l'ECIR faci un salt endavant amb aquesta aposta estratègica', explica Villanueva.

L'escola de cinema reusenca sempre s'ha caracteritzat per la seva formació 100% professional: ensenyant cinema des d'un vessant pràctic i tractant els alumnes com als professionals del cinema del futur. El Writers' Room persegueix el mateix objectiu, com detalla Ivan Serra: 'A partir d'una sèrie d'idees de les quals en seleccionarem la millor, treballarem en equip el desenvolupament profund dels capítols d'una primera temporada. I ho farem posant en pràctica el que hem après als cursos de guió, direcció i muntatge, treballant en equip i amb l'objectiu d'oferir el projecte enllestit a alguna de les principals plataformes que operen a Espanya per tal de donar-hi continuïtat'.

A l'ECIR s'ofereix aprenentatge clarament pràctic i enfocat al món del cinema professional | Cedida

 

Prestigi i credibilitat assolits: l'últim exemple: el curtmetratge 'My World' d'Álex Escudero

L'Escola de Cinema de Reus segueix consolidant el seu model i el seu prestigi dins la indústria del cinema. L'últim exemple el trobem en el curtmetratge 'My World' d'Álex Escudero, que ha estat seleccionat per participar en la secció oficial de diversos festivals internacionals com 'Los Angeles Lift-Off Film Festival', l'Indian Cine Film Festival o l'Aasha International Film Festival. Un camí, el del reconeixement internacional, que van iniciar les primeres produccions de l'escola i que va esclatar amb 'Time Code'. Fins a nou produccions més es troben actualment en fase de postproducció i veuran la llum pròximament començant la seva carrera pels circuits d'exhibició nacional i internacional.

Les sèries, en auge a la indústria espanyola

Netflix, HBO, Movistar o Amazon són les plataformes de producció i exhibició audiovisual a demanda que han revolucionat el panorama audiovisual espanyol i no només a escala de l'espectador. La irrupció d'aquestes plataformes, moltes d'elles amb estructura i pressupost propi i específic per al mercat espanyol i per a la producció autòctona ofereix moltes més possibilitats als professionals de la indústria de fer una carrera professional més enllà del cinema, entès en la seva forma tradicional i finançat per les vies tradicionals.

A la Writer's Room es treballaran totes les fases de creació d'una sèrie | Cedida

 

En aquest sentit, l'Escola de Cinema de Reus fa temps que està en contacte directe amb aquestes plataformes per tal de reforçar un dels seus objectius: parlar de tu a tu amb la indústria i fer de pont entre els alumnes que van acabant la formació i el mercat professional que els pot acollir. 'La millor carta de presentació perquè els nostres alumnes acabin la seva formació amb feina és presentar un producte audiovisual d'alta qualitat com els que produïm a l'ECIR', explica Daniel Villanueva.

"🗓 S'organitzen visites extraordinàries al refugi antiaeri de la Patacada de Reus" "🚓 La Guàrdia Urbana de Reus aixeca 1000 actes contra el consum d’alcohol al carrer"