Els nanos de Reus serrant la quarta cama de la Vella Quaresma

El Xiquet i la Xiqueta de Reus serren la quarta cama de la Vella Quaresma

Els nanos més emblemàtics de la ciutat se sumen a l'espectacle acompanyant 400 nenes i nens de les escoles bressols municipals

El matí d'aquest divendres, 29 de març, els nanos Xiqueta i Xiquet de Reus han protagonitzat l'espectacle que setmana rere setmana compleix amb la tradició de serrar una cama a la Vella Quaresma. Promogut per les regidories de Cultura i d'Ensenyament i Política Lingüística, l'acte ha comptat amb un públic de prop de 400 nenes i nens de les escoles bressols municipals de la ciutat.

D'aquesta manera, els nanos més emblemàtics de la ciutat, juntament amb la Maria Castanyera i animació musical, cançons i festa, han serrat la quarta cama d'aquest personatge tradicional i emblemàtic dels Països Catalans; restant-ne només tres per a la fi d'aquests dies en què la tradició exigia dejuni i abstinència.

Hi han estat presents nenes i nens de les escoles bressol de La Ginesta, Marfull, l'Olivera, Margalló, Montsant, La Granja de Reus, l'escola bressol l'Estel, Petits del barri Sant Josep, Petits del barri Sud, La lluna a Cullerades, i l'escola bressol municipal El Lligabosc.

El Bou de Reus s'incorpora al seguici de xocolata

També en l'àmbit de la tradició d'aquestes dates, la pastisseria Huguet de Reus ha presentat el nou disseny de les seves mones de xocolata més singulars, incorporant el Bou de Reus al repertori de figures de xocolata del seguici festiu de la ciutat.

D'aquesta manera, la pastisseria del carrer Alcalde Joan Beltran suma ja la tretzena figura relacionada amb la cultura popular de la ciutat, que de ben segur serà una de les preferides per a padrins i fillols. A més a més del bou, destaquen d'altres mones de xocolata com el gegant Carrasclet, el 3 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus i l'Àliga de la ciutat.

mona bou reus
El forn Huguet ha fet la tradicional mona del seguici festiu del Bou de Reus | Laia Riba