Repsol premia dos projectes de joves emprenedors del territori

El primer premi ha estat per als creadors d'un dispositiu que detecta aturades cardíaques
La Fundació Repsol ha entregat el primer premi al centre reusenc | Cedida

 

La Fundació Repsol ha reconegut dos projectes del territori en un concurs per a joves emprenedors. La convocatòria, adreçada a estudiants de Formació Professional, volia posar en valor iniciatives creatives, viables i compromeses per part dels alumnes. El primer premi se l'ha endut el centre IESD Horticultura i Jardineria, de Reus, per crear un dispositiu que detecta aturades cardíaques i ictus de manera immediata, i avisa de forma automàtica als serveis d'emergència.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El segon lloc ha estat per als alumnes de l'Escola Joan XXIII, de Tarragona, per engegar una plataforma online que ofereix un servei a la carta de videojocs nous. La convocatòria de premis ha mobilitzat un total de deu equips, més de quaranta alumnes i set centres educatius de la demarcació.

Els premis de la Fundació Repsol volen fomentar la capacitat emprenedora dels joves tarragonins

L'entrega de premis ha tingut lloc a l'Auditori Casal Cultural de la Pobla de Mafumet, on els deu equips candidats han exposat els seus projectes. El jurat també ha valorat el pla de treball, el valor de la proposta i la capacitat comunicativa dels alumnes. Aquesta ha estat la segona edició del programa per a emprenedors de FP a Tarragona, una iniciativa que pretén millorar el grau d'ocupabilitat d'aquests joves estudiants.

 

Per arribar fins aquí, han calgut quatre mesos de treball des de l'inici de la convocatòria, al mes de setembre del 2018. En aquest període, tots els equips participants han tingut a la seva disposició l'assessorament de professors i voluntaris de Repsol, a més de febre formació directa de la mà d'experts qualificats. L'objectiu del camí no és altre que formar-los amb nocions en lideratge, creativitat o comunicació, per tal de dotar-los d'eines fonamentals a l'hora d'inserir-se en el mercat professional un cop acabin els estudis.

També et pot interessar