Retiren dos lots de Tranxilium de les farmàcies per una alerta sanitària

És un medicament relaxant que s'utilitza en estats aguts d'ansietat i angoixa amb l'objectiu de sedar al pacient
Les farmàcies han de retirat el medicament de forma immediata | Cedida

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada dels lots A8182 amb data de caducitat 31/08/2021 i el A9195 amb data de caducitat de 30/09/2021 del medicament Tranxilium.

 

Concretament, es tracta de la versió de 20 mg en pols i dissolvent per a solució injectable, és a dir, en format d'un vial i ampolla. Segons l'alerta i tal com ha avançat 'El Caso', s'ha ordenat la seva retirada farmacèutica en haver detectat partícules visibles al solvent durant els estudis d'estabilitat duts a terme al laboratori.

 

 

El seu risc és de categoria 1, el més elevat

En aquest sentit, els experts han considerat que el seu risc per a la salut és de categoria 1, el més elevat, i que, per tant, la seva retirada ha de ser immediata. Els lots identificats com a perillosos han estat fabricats pel laboratori Sanofi S.p.A, d'Itàlia, tot i que han estat comercialitzats a Espanya per Sanofi Aventis S.A., amb seu a Barcelona.

 

Per a què s'utilitza el Tranxilium?

El Tranxilium 20 mg és un medicament relaxant que s'utilitza en estats aguts d'ansietat i angoixa amb l'objectiu de sedar al pacient. També pot tenir presència en tractaments contra la depressió o en trastorns del son.

 

També et poden interessar...

 

 

 

 

"☀ BON DIA! Les portades 📰 dels diaris de paper de Tarragona d'avui, 25 d'octubre" "☀ BON DIA! Les portades 📰 dels diaris de paper de Tarragona d'avui, 24 d'octubre"