S'exhaureixen en pocs dies els Bons Reus

Tot i descarregar-se per internet, abans que s'hagués anunciat oficialment la nova edició ja es van formar cues als punts físics on també es podien recollir

La notícia ja corria per whatsapp hores abans de l'anunci públic
La notícia ja corria per whatsapp hores abans de l'anunci públic | L.S.
16 de març del 2023
Actualitzat a les 11:04h
Bogeria a la ciutat de Reus amb la nova campanya de Bons Reus. La presentació de la nova edició es va fer aquest dilluns, però abans que acabés ja hi havia cues als punts físics des d'on es podien obtenir els vals de descompte. L'èxit de cada edició d'aquesta campanya s'ha tornat a fer evident dos anys després de l'última experiència.

A dos quarts de dotze del matí es va fer la roda de premsa per anunciar els detalls de la nova edició dels Bons Reus. A la mateixa hora, al Gaudí Centre i a l'estand que Reus Promoció té a la plaça del Prim s'hi van començar a formar cues. La notícia circulava des de primera hora del matí a través de Whatsapp, i hi va haver reusencs que van voler ser els primers a aconseguir els vals de descompte.

Abans que acabés la roda de premsa de presentació, a peu de carrer ja era evident la bogeria que desferma aquesta mesura. Consisteix en un paquet de quatre vals de descompte de cinc euros cadascun per persona. Es podien descarregar a través del web de la campanya, però per compensar l'escletxa digital, també es podien anar a buscar als espais de l'Agència Reus Promoció.
 

El Gaudí Centre també es van fer cues de ciutadans que volien descarregar els seus Bons Reus Foto: L.S.


Des del moment en el qual es descarreguen, la persona té quinze dies per gastar-los en algun dels més de 470 negocis de la ciutat que s'han adherit novament a la promoció. Cobreixen tots els sectors, incloent-hi el de la restauració. A finals del 2021 es va anunciar que, acabats els Plans de Reactivació impulsats arran de la pandèmia, no es tornarien a fer campanyes de Bons Reus.

El novembre passat, en canvi, es va presentar una nova campanya, de la qual no se n'havien donat detalls fins ara. En aquesta ocasió s'ha fet una inversió de 400.000 euros, que servirà per editar 71.200 vals de descompte que estaran disponibles fins al 18 d'abril, o fins que s'esgotin i es gastin tots. Els que no s'hagin fet servir abans de quinze dies des de la descàrrega, quedaran anul·lats i es tornaran a posar en circulació.

A jutjar per la reacció de part de la ciutadania, cap de les dues circumstàncies sembla que s'hagin de complir. La previsió de l'Ajuntament és que aquesta despesa de 400.000 euros impliqui un impacte directe al comerç local de més d'un milió i mig d'euros. És la proporció que s'ha calculat que es va aconseguir durant les cinc edicions dels Bons Reus fetes entre el 2020 i el 2021.