En marxa una nova edició dels Bons Reus amb 400.000 euros de pressupost

S'editaran 71.200 vals de descompte amb l'objectiu d'aconseguir un impacte econòmic de més d'un milió i mig d'euros

Arrenca una nova campanya de Bons Reus oberta a tots els veïns de la ciutat
Arrenca una nova campanya de Bons Reus oberta a tots els veïns de la ciutat | Laia Solanellas
13 de març de 2023, 11:50
Actualitzat: 12:40h
Des d'aquest dilluns, 13 de març, a les dotze del migdia, torna a haver-hi en marxa una campanya de Bons Reus. Com en les anteriors edicions, cada persona pot descarregar-se, a través del web, quatre vals de descompte per valor de cinc euros cadascun. Tal com es va anunciar el mes de novembre passat, l'Ajuntament destinarà 400.000 euros a aquesta nova campanya, després que a finals del 2021 s'anunciés que no se'n farien més.

Una vegada més, per cada quinze euros de compra es podrà fer servir un val de cinc euros de descompte. És a dir, que si el client té un tiquet de compra de quinze euros i en gasta un, n'hi costarà deu. Se'n podran fer servir dos alhora per rebaixar una compra de trenta euros i pagar-ne només vint.

Tres bons Reus permetran que un tiquet de compra de 45 euros en costi 30, i els quatre alhora convertiran una despesa de 60 euros en una de 40. Pel que fa als negocis on es podrà gastar, ara ja hi ha més de 470 establiments adherits de gairebé tots els sectors comercials, incloent-hi bars i restaurants. S'expediran 71.200 vals de descompte que es podran descarregar, amb un màxim de quatre per persona, fins que s'esgotin.

En cas que no s'esgotin durant les primeres dues setmanes de campanya, caducaran el 18 d'abril. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha recordat que es tracta d'una de les mesures més exitoses impulsades pel govern local. "Una manera de promocionar, amb diners públics, el comerç de Reus", ha recordat, apuntant que, a diferència d'altres campanyes, aquesta aportació té un impacte directe.

Tot i haver afirmat que no es tornarien a editar més Bons Reus, ara s'ha reprès la campanya, segons el govern, com a mesura per pal·liar els efectes de la inflació i l'escalada de preus. L'objectiu del govern local amb aquesta mesura és aconseguir un impacte econòmic al comerç local de més d'un milió i mig d'euros. La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha definit els Bons Reus com "la millor campanya comercial" que s'ha fet mai a la ciutat.

"Els Bons reactivaran la demanda comercial", ha assegurat durant la presentació de la nova edició. Des del govern s'ha agraït de manera especial a la Cambra de Comerç que s'encarregui de la gestió interna dels bons. Aquests vals de descompte, una vegada descarregats, tenen quinze dies de validesa.

Si no s'han fet servir, queden anul·lats i es tornen a posar a disposició de tota la ciutadania. Caelles ha insistit que, si la campanya s'engega ara, és perquè el sector comercial, és a dir, les entitats, ho han acordat així. A diferència d'edicions anteriors, en aquesta ocasió els Bons Reus estan disponibles per a persones empadronades a la ciutat i també per als que no ho estan.
 

Balanç positiu dels Bons Reus durant la pandèmia

El mes de novembre passat es va anunciar una nova edició dels Bons Reus, tot i que no se'n va concretar la data. Es va explicar que no es farien coincidir amb la campanya de Nadal, però des d'aleshores que no se n'havia fet públic cap detall. Aquesta edició serà la sisena, després que el novembre del 2021 s'anunciés que no se'n faria cap més.

Arran dels efectes provocats per la pandèmia i les restriccions, l'Ajuntament de Reus va posar en marxa dos Plans de Reactivació Econòmica i Social. La primera edició, el 2020, va comptar amb un pressupost de 400.000 euros per als Bons Reus. Sumant-hi les quatre edicions posteriors, la inversió va pujar fins a 1.210.000 euros.

El novembre del 2021, durant el balanç final de les campanyes, l'Ajuntament calculava que els Bons Reus havien generat un impacte econòmic per valor de 5.146.246 euros. És a dir, que la despesa municipal feta en aquestes campanyes s'havia multiplicat per 4,25. Tot i aquest balanç positiu, també es va apuntar que havien sigut una mesura extraordinària arran de la crisi generada pels efectes de la pandèmia.

A finals de l'any passat, però, es va anunciar un nou Pla d'Impuls Econòmic i Social, en aquest cas, per combatre els efectes de la inflació i l'escalada de preus. La mesura més destacada va ser la recuperació dels Bons Reus.