L'hospital de Jesús celebra els 5 anys del nou servei de nefrologia sent un centre «referent»

La unitat practica més de 100.000 diàlisis en els cinc anys de la nova planta

31 de juliol del 2023
Actualitzat a les 18:33h
El 2018 es va posar en marxa la nova Unitatd'AtencióNefrològica de l'Hospital Santa Creu de Jesús, a Tortosa, unes instal·lacions de 1.400 m2 que suposaven un saltqualitatiu i assistencial per als malalts, que fins llavors s'atenien a la quarta planta del centre.

A més de disposar de tota mena de tecnologia per personalitzarl'estada durant els tractaments, els 130pacientsdiaris que s'atenen compten també amb la figura de la infermera o l'infermer de referència que ofereix un control mèdic i psicològic individualitzat, de l'usuari i de la seva família. Les sessionsd'hemodiàlisi es fan tres cops per setmana, quatre hores per sessió. En aquests cinc anys de funcionament se n'han practicat més de 110.000, més de 20.000 cada any.

Commemoració dels 5 anys de servei


Els cincanys de la unitat de Nefrologia de l'Hospital de Jesús es commemoren amb unes jornades de portesobertes perquè es pugui conèixer millorar les instal·lacions sanitària, pensant sobretot en les famílies dels usuaris. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora de Salut, Sónia Rupèrez, han visitat la planta aquest dilluns. Jordan ha destacat "l'accessibilitat, modernitat i eficiència" que s'ha aconseguit i que ha estat decisiu per "consolidar un serveipunter a les Terres de l'Ebre".

130 pacients de les quatre comarques passen cada dia per Nefrologia de la Santa Creu, on s'ofereix un servei de prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties renals. L'alcalde de Tortosa ha quantificat que l'any passat es van fer prop de 20.000 diàlisis al centre hospitalari, concretament 19.277, i es van atendre 3.200 consultes. "Tortosa continua exercint la capitalitat des del punt de vista sanitari i del punt de vista tecnològic amb millor accessibilitat i millor confort per als pacients i, en definitiva, per a la ciutadania, que és el més important", ha apuntat Jordan.

Assistència individualitzada


Matilde Villaroya, directora gerent de l'Hospital Sant Creu de Jesús, ha destacat "el gir de 180" graus del servei que ha suposat la nova unitat de nefrologia, sobretot per la tasca dels professionals que hi treballen. L'assistència al pacient es fa "més personalitzada i individualitzada", amb una televisió i il·luminació unitària, però sobretot amb el tractament que ofereix la figura de l'infermer i la infermera de referència, que es va posar en marxa l'any passat.

Hi ha un sanitari al càrrec de quatre o cincpacients dels 44 llits de tractamentd'hemodiàlisi que hi ha, que "s'està per ells i s'adapta a les seves necessitats". Es tracta d'una atenció "molt integral" que converteix el centre en "referent".

Els professionalssanitaris s'encarreguen de tot el control mèdic i vital i també de l'estat psicològic i funcional. La unitat té una plantilla de 22 infermeres i infermers, vuit per torn i altres per eventualitats, i tres zeladors. La unitat atén actualment 130 pacients, però té capacitat per a 156.