Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Alejandro Fernández, l'únic candidat a la presidència del PP català

El seu competidor, Iván García, ha retirat la precandidatura
Alejandro Fernández, l'únic candidar a la presidència del PP català. | TarragonaDigital.com

 

El tarragoní Alejandro Fernández es convertirà en les properes setmanes en el nou president del Partit Popular de Catalunya. Fernández és l'únic precandidat que ha presentat els avals suficients per a poder ser proclamat candidat. El seu únic competidor havia estat l'exregidor de Vallirana Iván García, que ha retirat la seva candidatura al·legant «falta de neutralitat, de transparència i de garanties» en el procés electoral.

 

Fernández presenta més de 1.700 avals per liderar el PP català

Tal com ha avançat l'agència EFE, aquest dimarts a les dues del migdia s'ha tancat el període per presentar avals per a les candidatures. El tall estava situat en 90 signatures, però el polític tarragoní n'ha presentat un total de 1.740, en una evident demostració de força i del suport amb què compta per part de la militància, a qui ha agraït, a mitja tarda, el seu suport:

 

 

En les properes hores, el Comitè Organitzador del Congrés del PP haurà de validar els avals presentats i, un cop superats els 90 que marquen el topall per esdevenir candidat, ja es podrà proclamar oficialment la candidatura d'Alejandro Fernández, que s'haurà d'escollir en el XV Congrés del partit. Ara tan sols caldrà veure quin equip acompanyarà Fernández en la seva candidatura a la junta directiva del PP català i quina és la data escollida per celebrar el congrés que, tret de sorpresa majúscula, elevarà Fernández a la cúspide del PP a Catalunya.

 

Un procés amb polèmica interna al PP català

Amb tot, aquest procés intern del Partit Popular català no ha estat pas exempt de polèmica: Iván García ha retirat la seva precandidatura, anunciada el passat 11 d'octubre, i ha impugnat la celebració del congrés, que demana que es posposi fins que es resolgui aquesta impugnació.

 

Malgrat tot, però, fonts del PP indiquen a EFE que la impugnació sembla tenir «poc recorregut» atès que «s'han seguit els mateixos calendaris, terminis i reglaments que es van usar per convocar el congrés nacional que va servir, el passat 21 de juliol, per escollir Pablo Casado president del partit».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris