Reflexions sobre l’afer de l’aparcament de l’hospital comarcal

Al Vendrell ja és un clàssic que les infraestructures sanitàries siguin utilitzades pels socialistes i els antics convergents per fer campanya electoral i aconseguir vots. La millor prova que tenim ara per ara és, a les campanyes de  2011 i 2015 amb el CAP del Botafoc, el van fer servir, tot i que al final, el 2016 la societat civil a través de la Xarxa Vendrellenca i el grup de Podem Vendrell, van posar fil a l’agulla i van aconseguir que les obres es tiressin endavant. L’aparcament de l’hospital comarcal i seva  manca d’espai, és la següent fita on ens trobem  promeses. Va ser als mesos d’Abril i Març de 2019 a les portes d’una campanya electoral, que ex va fer l’anunci que es faria una ampliació per guanyar 140 places gratuïtes a  l’aparcament. Ara aquesta promesa s’ha dissolt en el mateix paper al qual va ser impresa, amb un anunci de la Xarxa Hospitalària Santa Tecla que diu, que no té terrenys de la seva propietat a la zona per fer-la. Amb aquest preàmbul vull començar les meves reflexions sobre aquesta mentida orquestrada pels Socialistes i Junts Pel Vendrell, amb el vistiplau de la Xarxa Hospitalària Santa Tecla que mai va dir el que ara diu.

 

El primer que vull dir per entrar en matèria, és que no es pot entendre el que diu la Xarxa Hospitalària Santa Tecla sobre els terrenys.  Haurien d’explicar a la gent molt bé, aquesta excusa que fan servir dient, que no tenen terrenys de la seva propietat a la zona. Al mes d’abril en tenien? Els terrenys municipals que té l’ajuntament de Vendrell,  i que cedia l’abril de 2019, per fer les obres. Ja no els cedeix? Va ser tot una mentida orquestrada perquè obtinguessin vots el PSC i Junts pel Vendrell? Hens podem explicar per què van permetre aquest paràgraf de la nota de premsa que hi ha penjada a la web l’ajuntament de Vendrell de data  l’abril de 2019 que diu. 

 

«En aquesta línia, en una reunió mantinguda entre l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i el regidor de Salut, Ferran Trillas, amb el director general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Joan Maria Adserà, es va arribar al compromís de tirar endavant aquests dos projectes a càrrec del gestor sanitari»

 

Si no tenien clar que es poguessin tirar endavant les obres de l’aparcament de l’hospital? Crec que hi ha massa preguntes sense resposta que haurien de contestar senyor de Xarxa Hospitalària  Santa Tecla i per aquest motiu i en qualsevol cas, el que sí que demanaria encara que sigui inútil, és que no es prestin a dir coses que no van acomplir. 

 

Als grups del PSC i Junts pel Vendrell, m’agradaria dir-los que deixin de fer servir les necessitats de la gent en matèria sanitària, per aconseguir la cadira, i que compleixin amb el que van dir que farien. Treballin, pensin o facin alguna cosa perquè s’ampliïn l’aparcament de l’hospital comarcal, i sobretot, tinguin la decència de demanar  disculpes a la ciutadania de Vendrell,  perquè els recordo que el comunicat del seu Govern conjunt l’abril de 2019 era molt clar i deia. «Amb aquest comunicat es volen desmentir les informacions sorgides que restaven veracitat a la notícia difosa recentment per l’Ajuntament del Vendrell» això forma part d’un comunicat que es va penjar a la web municipal on la promesa era,  l’ampliació de l’aparcament de l’hospital comarcal, la veracitat s’ha difós de la mateixa manera que va arribar amb un altre comunicat de la Xarxa Hospitalària Santa Tecla que diu que no pot fer res de res i per lo tant ha convertit aquest comunicat seu en una mentida indignant perquè ha desaparegut l’acord al qual van arribar.  

 

Sobre la situació actual, el què és cert, és que tenim un hospital comarcal que té un aparcament petit, per la quantitat d’usuaris que el fa servir, i aquesta és una realitat que tothom sabia des de quasi el moment que el van inaugurar,  i ara fins ara no hem trobat una solució definitiva. És per aquest motiu que davant d’aquest fet, hem d’actuar amb fermesa i decisió a l’hora de trobar solucions al problema de l’hospital comarcal, pels polítics de sempre no facin servir aquesta mancança  a la campanya electoral. Per lo tant des de la Xarxa Vendrellenca treballarem per trobar solucions efectives el 2020 amb propostes concretes que donin cobertura a tota la ciutadania del Baix Penedès, que evidentment hauran de tirar endavant els governants locals. Per finalitzar, dirigir-me a la ciutadania per dir-li que no oblidi que ens han tornat a enganyar amb promeses electorals que sabien que no podien complir, aquesta és una proposta de moltes que ha sigut un frau, d'acord amb el literal de les declaracions que s’han fet. Esperem que la protesta pública serveixi, perquè com a mínim s’ho pensin abans de tornar a fer promeses que no poden complir.