Campanya especial per a la donació de sang a Valls

L'espai per a la donació serà al Pavelló Joana Ballart

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. En aquest sentit, Valls s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Per això el divendres 24 d’abril, el Pavelló Joana Ballart de la capital de l'Alt Camp comptarà amb un espai de donació, de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00 h. Cal, però, que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. Cal recordar, a més, que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

"👉La nova proposta en la programació cultural del Convent de les Arts d'Alcover" "👉Noves activitats del Centre Cívic de Valls per aquest mes d'abril"