El Banc dels Aliments es prepara per un Gran Recapte adaptat a les circumstàncies

El Gran Recapte arriba a la 10 edició a Valls i es farà de manera virtual

Aquest any les donacions hauran de ser monetàries

Valls impulsarà, per desè any consecutiu, la campanya solidària de recollida d'aliments que coincideix de nou amb el Gran Recapte. Enguany se celebrarà del 16 al 21 de novembre i en aquesta edició, a causa de les mesures de prevenció per la Covid-19 i per protegir a voluntaris i donants, la recollida d'aliments serà virtual.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Així, aquest cop les donacions hauran de ser monetàries i tot el que es reculli es destinarà a la compra d'aliments. Es podran efectuar de manera virtual tant a la web del Gran Recapte o via bizum (amb el codi 33596), però també es podran fer les aportacions econòmiques a la caixa dels supermercats. Aquestes donacions es destinaran a la compra d'aliments i en el cas de les aportacions que es facin des dels supermercats de Valls, es destinaran íntegrament a les entitats del tercer sector de la ciutat.

En totes les edicions anteriors celebrades a Valls, el nombre d'aliments ha crescut i així l'any passat se'n van aconseguir 21.000 quilos, amb un paper molt important dels gairebé 180 voluntaris que hi van prendre part. Les donacions contribueixen a nodrir de recursos els magatzems de les entitats socials de la ciutat que, a la vegada, fan possible el repartiment a aquelles famílies més vulnerables i en situació de risc.

Als supermercats serà el mateix personal qui convidi a participar-hi amb donacions a l'hora de pagar a caixa, mitjançant un codi que s'oferirà al donant. El divendres 20 i el dissabte 21, es reforçaran aquests supermercats de Valls amb la presència de voluntariat, però com a mesura de prevenció, només hi haurà dues persones per torn d'acord amb les indicacions que el Banc d'Aliments ha adoptat enguany per la situació de la pandèmia. Les donacions que es recullin als supermercats de Valls seran bescanviades pels aliments que les entitats del municipi han sol·licitat com a prioritàries al Banc d'aliments: pasta, llet, llegums, fruits secs i conserves de peix.


Comentaris