GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Crearan habitatge cooperatiu a una antiga fàbrica del Catllar

Es tracta de la primera modalitat a Catalunya i proposen un model de tinença col·lectiva de l'immoble
La fàbrica tèxtil del Catllar | Ajuntament del Catllar

 

Una antiga fàbrica del Catllar serà clau per crear una promoció d'habitatge cooperatiu dirigit exclusivament a gent gran en règim de cessió d'ús. La iniciativa prové de Sostre Cívic i La Fàbrica de la Transició. Aquest model té com a base l'organització cooperativa per a proporcionar cases dignes a un preu assequible. 
Hi proposen un model de tinença col·lectiva de l'immoble que serà la primera modalitat d'aquestes característiques a Catalunya, en paraules de les organitzacions encarregades de portar a terme el projecte.
 
Les característiques principals de l'habitatge cooperatiu són que ofereix una certa estabilitat en comparació amb el lloguer, tenen com a principal objectiu un cost no tan alt com la compra i que fan efectiu el dret a l'habitatge. 
 

Trenta habitatges cooperatius a la Nau Vella del Catllar

Un dels edificis de la fàbrica, concretament la Nau Vella o La Teixidora, com la coneixien allà, es reformarà per tal d'acollir una trentena d'habitatges tutelats i espais col·lectius especialment ideats per a persones de més de 65 anys. La Nau Nova i la Colònia seran els següents espais en rehabilitar-se per tal de fer un projecte interessant. 
La intenció de la iniciativa és respondre a la demanda social d'habitatge col·lectiu i realitzar millores i serveis dirigits a les persones majors de 65 anys. Així, també té present fer petits apartaments i que els espais col·lectius i serveis compartits suposin un 30% de la superfície disponible per a construir. 
 
La fàbrica va iniciar la seva activitat l'any 1754 i el molí que tenia va ser essencial per tal de beneficiar-se del riu. Així, aquest complex va ser tota una institució fins que va ser abandonat l'any 1975, derivat de la crisi del tèxtil. La Fàbrica de la Transició va pensar fa un parell d'anys que potser es podria aprofitar aquest recinte i Sostre Cívic, la cooperativa d'usuaris i immobles, va unir-se al projecte per tal d'oferir solucions a una sèrie de persones.