Caminada de protesta al Vendrell per l'assassinat de Laura Luelmo

Està organitzada per diferents entitats de runners del Baix Penedès
La via verda que uneix el centre del Vendrell amb Sant Salvador. | BP Diari

 

Diferents clubs de runners del Vendrell i el Baix Penedès han convocat per aquest diumenge 23 de desembre, a les onze del matí, una caminada per la via verda del Vendrell en protesta per la mort de Laura Luelmo, la jove professora de Zamora que va ser violada i assassinada a El Campillo la setmana passada. L'últim que es va saber de Luelmo és que havia sortit a córrer pels voltants de la localitat.

 

La mort de la mestra de 26 anys ha causat consternació i indignació a parts iguals. Els clubs Filirun, Runtrail Penedès Club Esportiu, i Club Atletisme Runners el Vendrell han decidit convocar aquesta marxa de protesta, que porta per nom «Córrer sense por i no córrer per por», i que tindrà lloc a la via verda que connecta el centre del Vendrell amb el barri marítim de Sant Salvador.

 

Donar visibilitat al problema

Els impulsors de l'acte lamenten que «en aquesta societat del segle XXI de la qual tant presumim, una dona hagi de pensar per on i a quina hora va a córrer», afegint que «tots ens mereixem la llibertat que sentim quan sortim a córrer». Per això volen donar visibilitat al problema, amb aquesta marxa de protesta que es farà al Vendrell. Precisament, a la via verda del Vendrell es van denunciar a finals de l'any passat dos casos d'assetjament sexual.

 

Arran d'aquestes situacions, la Policia Municipal del Vendrell va posar en funcionament el passat mes de juliol una aplicació de telèfon mòbil amb la qual es podia avisar si hi havia una situació de perill. L'app 'evAlerta' té un botó del pànic que permet contactar diferents amb la comissaria de policia del Vendrell, donant la ubicació de la persona en qüestió. La via verda del Vendrell és molt usada per homes i dones que van a fer esport o a passejar, arribant fins a la platja del Vendrell.