Demanen recuperar l'antic Camí de Ronda que passava pel litoral del Vendrell

La Xarxa Vendrellenca vol que es recuperin els trams desapareguts i que se senyalitzin bé
El litoral del Vendrell, a l'altura del Francàs. | BP Diari

 

El grup municipal de Sí Se Puede el Vendrell portarà al ple de demà dimarts 31 de juliol una moció de la Xarxa Vendrellenca en la qual es demana que es recuperi l'antic camí de ronda que passava pel litoral del municipi. Segons ha explicat el portaveu del partit, Oscar Blasco, aquest és un camí que antigament servia per connectar les diferents platges, «però que actualment no està sencer, i els trams que queden no tenen un bon manteniment».

 

Costes finançaria el projecte de recuperació

A la moció s'apunta que la seva recuperació i adequació pot tenir «un potencial tant per al turisme com per al senderisme, sense oblidar el valor històric que té un element com aquest», segons Blasco. Andrea Delgado, de la Xarxa Vendrellenca, ha afegit que el passat 12 de març l'entitat es va reunir amb els responsables de Costes i aquests els van dir que el projecte es podria fer, però que abans calia que el consistori l'elaborés o l'encarregués a Costes mateix, apuntant quines característiques hauria de tenir. Costes s'encarregaria de finançar-lo.

 

La moció demana que es recuperi aquest camí tant a la zona de les Madrigueres com a la del Francàs, ja que «un cop s'acaba el Passeig Marítim de Coma-ruga la gent es troba que no té cap més camí per seguir endavant, ja només hi ha platja». Per això, la intenció seria recuperar el tram de camí de ronda de Cala Berenguer i el Francàs, fins a enllaçar amb la platja de Roda de Berà.

 

Pedres a l'entrada a l'aigua a la platja del Francàs

Des de l'associació de veïns Millorem el Francàs també han mostrat les seves crítiques amb l'estat de la platja. Enguany, de moment, no ha estat afectada per la regressió del litoral que hi va haver l'any passat, però sí que s'han trobat amb una excessiva presència de pedres a primera línia de mar, cosa que fa molt difícil entrar a l'aigua. Aquest és un problema que hi ha a molts trams del litoral del Vendrell. També han mostrat el seu malestar per la brutícia que hi ha a l'aigua.